Radiówka jak to działa???

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pawe?St
Początkujący użytkownik forum

Radiówka jak to działa???

Post autor: Pawe?St »

Korzystam z netu przez iplusa, ale nie o to chciałem pytać. Słyszałem plotkę, że można korzystać z netu radiowego "bez abonamentu" tzn wystarczy karta wi-fi (którą posiadam, nawet dwie) i można korzystać do bólu. Czy to jest fakt czy tylko plotka??? Kolega mówi, że z tego korzysta.
Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
kemott1
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Radiówka jak to działa???

Post autor: kemott1 »

Można, jeśli administrator słabo zabezpieczył sieć.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

PawełSt pisze:Korzystam z netu przez iplusa, ale nie o to chciałem pytać. Słyszałem plotkę, że można korzystać z netu radiowego "bez abonamentu" tzn wystarczy karta wi-fi
Jeżeli masz abonament iPlusa, to możesz korzystać (z tego co wiem) z HotSpotów Plusa w ramach tego abonamentu gratis.
Szczegóły na stronach Plusa pod hasłem HotSpoty.
A lista HS jest w przyklejonym wątku http://www.bez-kabli.pl/ftopic1679.html
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ikw »

to sa oczywiscie plotki...jeszcze nikt na swiecie nie skorzystal z neta za darmo tylko dla tego ze mial sieciowke. ogarnij sie czlowieku! plac abonament i ciesz sie zyciem!
pzdr
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

ikw pisze:to sa oczywiscie plotki...jeszcze nikt na swiecie nie skorzystal z neta za darmo tylko dla tego ze mial sieciowke.
No nie przesadzaj. Jak masz laptopa z wi-fi i jesteś w zasięgu darmowego hotspota to w czym problem?
pozdrawiam, magmike
zDaleKi

ikw pisze:to sa oczywiscie plotki...jeszcze nikt na swiecie nie skorzystal z neta za darmo tylko dla tego ze mial sieciowke. ogarnij sie czlowieku! plac abonament
Bzdury Waść piszesz i tyle.
Poczytaj trochę o usłudze iPlus czy np. Blueconnect i potem pisz.
Poczytaj też o darmowych hot-spotach w centrach miast czy np na wyższych uczelniach!!
Sam z tego korzystam co jakiś czas, więc nie mów, że nikt nie korzysta.

A na drugi raz przed wymyślaniem komuś "ogarnij sie czlowieku!" sprawdź dokładnie temat!
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ikw »

hmmm
no kto jak kto ale ty bliski powinienes sie juz znac troche na zartach.
poozatym kilka tego typu - no moze nie tak wyraznych - postow zamiescilem.
oczywiscie ze mozna korzystac bez problemu...nawet z neta w zegarku elektronicznym jak ktos ma. raczej moja uwage zwrocil inny motyw, a mianowicie to ze ktos cos uslyszy...kupuje sprzet ...i polata sobie za darmo tydzien - bo predzej czy pozniej ktos sie skapuje. bez sensu. tak jak podlaczanie sie do kablowek ...normalna zwykla kradziez.
metysss

Post autor: metysss »

...normalna zwykla kradziez.
zgadza sie i na dodatek jest karalna a Admini bardzo tego nie lubia a namierzenie takiego delikwenta jest dziecinnie proste wystarczy laptop z WI-fi .Pozdro.
SR1435VP2Intel | Xeon 2,8GHz/800MHz, 1MB Cache | RAM: DDR 1GB (2 X 512 DDR 266 MHz ECC Reg) | HDD: 2 x 120GB SATA150 | CD-RW: 52/32/52 | FDD: 3,5"
zDaleKi

ikw pisze:hmmm
no kto jak kto ale ty BliSki powinienes sie juz znac troche na zartach.
poozatym kilka tego typu - no moze nie tak wyraznych - postow zamiescilem.
Jakoś nawet po tym jak napisałeś, że to żart nie widzę tego po Twoim poście. ;)

A to że Twoje posty są często zaczepne to fakt, ale do tej pory zazwyczaj były w temacie (i zawierały w większości prawdę) a w tym wątku nie do końca ;)
metysss pisze:zgadza sie i na dodatek jest karalna a Admini bardzo tego nie lubia
Mam nadzieję, że nie piszesz o HotSpotach?? ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
metysss

Post autor: metysss »

Nie. Mialem na mysli normalne sieci wlan nie HotSpot .:))
SR1435VP2Intel | Xeon 2,8GHz/800MHz, 1MB Cache | RAM: DDR 1GB (2 X 512 DDR 266 MHz ECC Reg) | HDD: 2 x 120GB SATA150 | CD-RW: 52/32/52 | FDD: 3,5"
ODPOWIEDZ