Witam przyszedł mój router linksys WRT54GL V1.1 który zamowiłem(używany z wgranym tomato 1.13). I tu pojawia się problem. Po zalogowaniu się do niego chcialem ustawić hasło i login w protokole PPPoE lecz po pisaniu danych i kliknięciu na dole zapisz, router nie zapamietuje moich ustawień wystarczy że przejdę na inną zakladkę w tomato i wszystkie ustawienia już są domyślne. Router już kilkakrotnie resetowalem i odłanczalem zasilanie. Później wgrałem najnowszego pomidora V1.21 i nadal ten sam problem, jakby router otępiał w ogóle nie reaguje na żadne zmiany. Następnie wgrałem orginalny firmware i wszystko OK. Po części cieszy mnie to ale... jednak wolał bym pomidora.
Wgrałem spowrotem pomidora V1.21 i zauważyłem że ustawienia z orginalnego firmware pozostały (np hasło i login od PPPoE) i internet działa teraz na nim ale nadal nic nie moge zmienić. Nawet jak wybiorę logout albo shutdown to nic nie reaguje. NVRAMu też nie moge wyczyścić bo router nie reaguje.
Nie wiem czy ma to coś do rzeczy ale zauważyłem że jak wgram toamto to przestaje się świecić logo "cisco systems" na routerze, też tak macie?
Pisałem temat na forum "openlinksys" ale nie za bardzo wygadani są tam ludzie

. prosił bym o pomoc.