Play internet, pierwsze przecieki

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Earl
Początkujący użytkownik forum

Re: Play internet, pierwsze przecieki

Post autor: Earl »

Dzieki za odp. w zasiegu jestem i raczej bede korzystal z tego w mieszkaniu. Czyli w przyszlym tyg udaje sie do salonu play ;)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Earl pisze:obecnie mieszkam jakies 5 min na piechote od rynku we Wroclawiu i przydalby mi sie net
A jakiegos darmowego hot spota nie łapiesz? A może masz blisko jakiegoś hot spota Ery (np w macu)?
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

Play odpalil swoje stacje w Tarnowie :D

http://www.btsy.eu/play.html

Jest 3-5 stacji. Na razie sa zlokalizowane 2. Jak bede mial wlne to poszukam pozostalych. Postaram sie zdobyc 1 lub 2 startery Play zeby przetestowac predkosc ;)
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Earl pisze:Czyli w przyszlym tyg udaje sie do salonu play ;)
Nie bardzo, bo nie dostaniesz startera Play online w żadnym punkcie Playa we Wrocku. Musisz kupić przez Play shop. Polecam salon Play/Germanos na Kazimierza Wielkiego. Unikaj salonu w Arkadach, bo tam już ładne bajki słyszałem.
Earl

Post autor: Earl »

A jakiegos darmowego hot spota nie łapiesz? A może masz blisko jakiegoś hot spota Ery (np w macu)?
Probowalem i niestety nie lapie.
marens
Guru bezprzewodowy

Sundance_kid pisze: A jakiegos darmowego hot spota nie łapiesz? A może masz blisko jakiegoś hot spota Ery (np w macu)?
Tutaj proszę eter z Wrocławskiego rynku.

RYNEK1
ObrazekObrazek

RYNEK2
ObrazekObrazek

RYNEK3
ObrazekObrazek

RYNEK4
ObrazekObrazek
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Marens, może opisz jeszcze która strona to wschód, zachód, północ i południe :ok:
Jak tam pojadę, to będzie jak znalazł ;)

[ Dodano: 2008-10-05, 00:13 ]
Chociaż wiem gdzie Coffee Planet i feniks, to chyba wiek która pierzeja jest która :cwaniak:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

BliSki pisze:Chociaż wiem gdzie Coffee Planet i feniks, to chyba wiek która pierzeja jest która :cwaniak:
A ja już wiem, które okno to atrapa. :cwaniak:
marens
Guru bezprzewodowy

One są trochę nieaktualne, bo były robione dokładnie rok temu.

Dialog został wyłączony, ale pojawiły się nowe. Jak ktoś ładnie poprosi to mogę zrobić jeszcze raz screeny ale tym razem z netstumblera. HotSpot "Wrocław" jest kompletnie chybiony, przepustowość na poziomie 64kbps jest żałosna. Testowane w ubiegły Czwartek.
Zielonaa

Post autor: Zielonaa »

Hej! Zamierzam kupić playonline, ale nie wiem jaki wybrać modem Huawei E169 HSDPA czy Huawei E220 HSDPA. Jest ktoś może z Gdyni? Nie wiem czy nie będę miała problemów z siecią na Redłowie (chociaż niby na stronie playa podają że zasięg powinien być).
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Oba modemy jeżeli o parametry chodzi wyglądają tak samo, ale E169 ma wyjście na antenę i jego powinnaś wziąć. Co do samego funkcjonowania to nikt Ci nie powie, najlepiej jeżeli masz telefon z UMTS kup starter Play'a i z podłączonym telefonem do komputera zobaczysz jak to działa, wszystko zależy od tego ile użytkowników z danego nadajnika korzysta, w każdym miejscu będzie inaczej... :)
Zielonaa

Niestety nie mam takiej możliwości :( Ale wezmę playonline na 7 dni testowania. Czytałam gdzieś wcześniej, że powinno się wziąć ze sobą laptopa by oni zainstalowali modem, ale nie wiem czy brać laptopa by instalowali tester czy dopiero jak się net sprawdzi.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Ja też uważam E169 za leszy wybór. Po 1 jak napisał SQ08 ma wyjście antenowe. Po 2 jest bardziej kompaktowy przez co jest jak pendrive. Po 3 ma kartę pamięci przez co staje się faktycznie pendrivem. :)

A zasięg najlepiej sprawdzić jak mówi SQ08, za pomocą telefonu, a jeszcze lepiej modemu z 3G (telefon ma większą czułość).
Dodać trzeba, że najlepiej wybrać manualny/ręczny wybór sieci, żeby był faktycznie BTS Playa a nie roamingowy Plusa.

[ Dodano: 2008-10-05, 19:26 ]
Zielonaa, jak na 7 dni testów to idziesz i bierzesz. W domu testujesz jak coś nie tak to zwracasz. :) Po to to jest.
Zielonaa

ja.michal pisze: [ Dodano: 2008-10-05, 19:26 ]
Zielonaa, jak na 7 dni testów to idziesz i bierzesz. W domu testujesz jak coś nie tak to zwracasz. :) Po to to jest.
Tak, tak ja rozumiem. Chodzi mi tylko czy jak pójdę do nich aby wziąć ten tester to czy też mam iść z lapem?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Zielonaa pisze:Chodzi mi tylko czy jak pójdę do nich aby wziąć ten tester to czy też mam iść z lapem?
Pewnie. Przecież Ty jesteś klient. Jak chcą sprzedać to niech Ci pokażą jak i co ma być i czy działa. :)
Zielonaa

Dzięki za pomoc :) Jesteście fantastyczni :)
W Play-u teraz w ogóle ruszyła promocja dla studentów tańszy modem jest więc chyba Play opłaca się najbardziej. Oby tylko działał

Aaa mam jeszcze jedno pytanie. Czy mając internet komórkowy ktoś może mi go
"podkradać"? Chodzi mi o to że będzie mi siedział na linii i będę miała wolniejszy net.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Zielonaa pisze:Czy mając internet komórkowy ktoś może mi go
"podkradać"? Chodzi mi o to że będzie mi siedział na linii i będę miała wolniejszy net.
nie ma takiej możliwości :rotfl:
Zielonaa

Nie ma co się śmiać :P Jestem zielona w tym temacie i kompletnie się na tym nie znam.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Zielonaa pisze:Nie ma co się śmiać :P
Taka już u nas atmosfera na forum, że jest dosyć na luzie. :)
Zielonaa pisze:Jestem zielona w tym temacie i kompletnie się na tym nie znam.
Gdzieś to widziałem. Nick może? ;)
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

Wczoraj przekroczyłem limit w Play. W moim profilu na stronie Play napisane jest że łącznie "zrobiłem" 6,2 GB. Szybkość faktycznie przycięli ale nie jest to chyba 32kb/s tylko więcej. Pliki ściągają mi się z prędkością 5,5kB/s -6,5kB/s. Internet chodzi troszkę szybciej niż na przyciętym IPlusie. Zrobiłem więc testy, no i teoretycznie pokazują te kilka kb więcej, ale za to Play przycina również upload (Plus chyba tego nie robi).
Obrazek
Obrazek
Czy ktoś komu również przycięli w Playu może się wypowiedzieć?
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Z tego co wiem to Plus nie przycina Upload'u, gdzieś ktoś na forum kiedyś pisał, że jest bo to jest technologicznie nie możliwe, ale jak widzimy u Play jest jednak możliwe.
Mi jeszcze nigdy internetu komórkowego nie przycieli bo zawsze było bez limitów, niestety E-Plus wprowadził od 1 Października limit 10 GB dla wszystkich, bo ludzie potrafili po 30 GB sciągać i przez takie coś mieli problemy techniczne, no to już w Niemczech niema żadnego operatora który oferuję mobilny internet bez limitów. :dobani: :(
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

SQ08 pisze:E-Plus wprowadził od 1 Października limit 10 GB dla wszystkich, bo ludzie potrafili po 30 GB sciągać i przez takie coś mieli problemy techniczne,
Na jakiej podstawie? :zdziwko: Zastrzegali sobie takie prawo w regulaminie?
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Tego to nie wiem czy takie coś sobie zastrzegli, nie czytałem regulaminu. Wiesz pewnie teraz mam prawo do zerwania umowy tylko po co? Płace 30 € na miesiąc i nawet te 10 GB wystarczą, mam DSL2 16 Mbit/s w domu i nie korzystam za często z E-Plus, więc mi to jest trochę obojętnie ten 10 GB limit i poza tym nigdy nie przekroczyłem 10 GB ściągniętych danych.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

SQ08, ja rozumiem. Pytam z ciekawości. Ja mam 6Mb/s w domu i iPlusa 4GB w teren i mi też starcza. :)
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Ale od paru dni zacząłem się zastanawiać czy nie powinien tej umowy z E-Plus rozwiązać, bo najprawdopodobniej jutro kupuję iPhone 3G a tam internet jest nielimitowany i mam zawsze przy sobie, E-Plus stanie się chyba bezużyteczny.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

SQ08 pisze:Z tego co wiem to Plus nie przycina Upload'u, gdzieś ktoś na forum kiedyś pisał, że jest bo to jest technologicznie nie możliwe
Musze niestety wyprowadzić wszyskich z błedu plus tak samo dobrze potrafi uploda uciąć.
Obrazek
Musicie na słowo uwierzyć ze to na 3g jest.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Hehe ale to przynajmniej symetryczne łącze teraz jest... :) Ja jestem pewny, że jeszcze niedawno Plus nie przycinał Upload, ale jak widać czasy się zmieniają,,,
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

SQ08 pisze:Ja jestem pewny, że jeszcze niedawno Plus nie przycinał Upload, ale jak widać czasy się zmieniają,,,
Niestety ucinał zawsze. ;) Wiem po sobie. Pierwsze przekroczenie i pomiar 10 miesięcy temu zrobiłem.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

ja.michal pisze:Niestety ucinał zawsze.
u mnie za to nie ucinał - testowane w wielu lokalizacjach,od Gdyni,przez Grudziądz aż po GOP i Podbeskidzie :)
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Hyhy :) To jesteś tym wybranym i Tobie Plus nie przycinał, ale właśnie tak jak mówiłem, kiedyś na tym forum czytałem i sam widziałem wynik ze speedtest.net, i wynikało z tego wszystkiego ewidentnie, że Plus Upload nie przycina.

Steve Jobs.
Zablokowany