Próbuje drogia radiowia podlaczyc neta z tele2 - mam router Linksys Wag200G i karte linksys w kompie - skorzystałem wiec z z tego poradnika:
http://komputery.katalogi.pl/Neostrada% ... 24355.html
No i chyba pokrecilem - najpierw wykrylo mi karte, pozniej sieci bezprzewodowe wiec podlaczylem sie pod router linksys no i sygnal byl na fula i wszystko gralo ...
No i tutaj chyba popelnilem blad bo zamiast przejsc do konfiguracji routera to wlaczylem kreator sieci bezprzewodowej - stworzylem siec no i wyskoczyl mi etap z przypisaniem klucza sieciowego, wiec dalem zeby przypisal automatycznie klucz i ok i siec zakonczona...
Wtedy wszedlem do ustawien routera przez 192.168.1.1
Wpisalem login i haslo - przeszedlem do wireless wpisalem SSID i dalem save i wtedy KONIEC - nie zapisuje nic tylko nie wyswietla strony - zrywa polaczenie - wyskuje ze siec jest zabezpieczona kluczem sieciowym no to ustawilem zeby wykrywal sam klucz ale to nic nie daje. Do ustawien routera przez www 192.168.1.1 nie mozna wejsc, po prostu nic nie dziala ...
Usunąłem siec i karte i poszedlem zresetowac router, wlaczam kompa - ok wykrywa tak jak ostatnio tylko w polaczeniu sieciowym jest w tytule "2", zamiast tak jak wczesniej linksys...
Wchodze do 192.168.1.1 wpisuje dane i haslo - SSID, daje save i znowu to samo, zrywa polaczenie i nic nie da sie zrobic

Znowu usuwam wszystko, resetuje router i od nowa i w polaczeniu sieciowym jest teraz "3" i po daniu save w SSID wszystko szlak trafia ...
Takze ktos poradzi co teraz? Instalowac system od nowa? Niezbyt mi to odpowiada bo komp nie jest moj

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-10-07, 20:31 ]
Poprawa pisowni.