przerywajacy internet wi-fi

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pilu
Początkujący użytkownik forum

przerywajacy internet wi-fi

Post autor: pilu »

Hej, Na początku napiszę że czytałem temat niżej ale nie znalazłem w nim odpowiedzi .
Przejdę do problemu.
Otóż posiadam ruter d-link 2640B oraz kartę wifi USB pentagram horNET 11G. Do tego korzystam z neti 512 . Od rutera do 1 kompa net idzie kablem , zaś do drugiego bezprzewodowo (mojego)
Skonfigurowałem połączenie poprzez tą kartę ale internet zwyczjanie mi przerywa... Jak na jednym kompie otwierana jest np strona zawierająca dużo grafiki, wtedy na moim ping wysoko skacze i odłącza net na chwile...natomiast gdy drugi kom pjest off , net działa w porządku.
Przerwy trwają różnie od 1min do 4min...

Moje pytanie ; Dlaczego tak się dzieje i co mogę z tym zrobić ( proszę pisać prostym językiem, bo mało się na tym znam ) ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: przerywajacy internet wi-fi

Post autor: YaHooo »

pilu pisze:Dlaczego tak się dzieje
Router działa zapewne w ten sposób: kto pierwszy ten lepszy i temu dajemy więcej pasma.
pilu pisze:co mogę z tym zrobić
Do tego przy się przydał router z możliwością ustawienia > QoS <
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
pilu

Mam qos w ruterze, tylko tak jak wspomnialem nie znam sie zbytnio a w sieci jest bardzo mało poradników do dlina..w każdym razie w qosie mam do określenie source IP( i tu nie wiem co wpisac bo mam zmienne IP ) , maska ( tu wiem bo mam tylko jedną opcję ) oraz Destination IP ( tu też nie wiem bo mam zmienne IP ) ...Także nie bardzo wiem co gdzie wpisać przy zmiennym IP
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

pilu szczerze się przyznam, że ja też nie wiem co gdzie trzeba wpisać :( Możne na forum znajdzie się inna osoba która Ci w tym pomoże.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
pilu

Czekam... Oby się taka znalazła :)
ODPOWIEDZ