Przeszukalem juz chyba cale forum i nie znalazlem odpowiedzi na dreczace mnie od jakiegos czasu pytanie

Ktory z telefonow bedzie lepszym modemem UMTS Motorola C975 czy Motorola A835? Chodzi mi o usluge iPlus w sieci Plus GSM. Myslalem na ten temat troszeczke i znalazlem wiecej plusow dla A835, ale nie wiem czy ten telefon moze <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> dzialac jako modem przy polaczeniu przez Bluetooth z kompem

plusy dla C975:
+niewielkie rozmiary w stosunku do drugiego telefonu
+wedlug forumowiczow na 100% dziala jako modem (thx IKMC za poprzedniego posta)
+miejsce na podpiecie anteny zewnetrznej
+mozliwosc wymuszenia UMTS (korzystania tylko i wylacznie z 3G)
minusy dla C975:
-problemy z softem i simlockiem (91I), a tylko takie sa do kupienia na allegro

-krotki czas pracy na baterii przy kozystaniu z UMTS nawet posiadajac kabalek ladujacy z USB (jest on po prostu za slaby)
-kabel mimo wszystko ogranicza mobilnosc

plusy dla A835:
+posiada Bluetooth (ale czy da sie w ten sposob korzystac z netu na kompie?)
+byla lub jest jeszcze w ofercie sieci Plus GSM
+gdyby byla mozliwosc polaczenia Bluetooth to telefon moglby byc caly czas na ladowarce, korzystajac w domu
minusy dla A835
-ktos na tym forum mial z nia jakis problem
-nic nie wiem o tym telefonie
PODSUMOWUJAC:
1. Czy Motorola A835 udostepnia lacze internetowe przez BT oraz czy posiada ona miejsce na konektor antenowy?
2. Czy ktos na tym forum korzysta z A835 jako modem, jezeli tak to prosze o opinie?
3. Czy jezeli juz dziala przez BT to czy jest w niej taki problem jak np w nokii 6650, czyli bardzo wolne lacze BT w telefonie, co ogranicza przepustowosc netu w kompie?
4. Ktory z tych fonow byscie wybrali?
Dodam tylko ze oba telefony laczac wszystkie koszty sa w podobnej cenie na allegro, czyli ze wszystkim (kabelki, simlocki itd itd) ok 350 zl.
POzdrawiam