Zasięg internetu w play
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zasięg internetu w play
Witam,
Może trochę nietypowy temat, ale bardzo proszę o pomoc... Mianowicie chciałbym założyć sobie neta w play'u i prosiłbym kogoś, żeby wszedł na tą stronke i mi powiedział czy jestem w zasięgu i jaki to byłby zasięg http://internet.playmobile.pl/maps/ Moja lokalizacja to Drzewica, województwo łódzkie.
Mi niestety ta strona się nie ładuje, a salonu w pobliżu nie ma...
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Może trochę nietypowy temat, ale bardzo proszę o pomoc... Mianowicie chciałbym założyć sobie neta w play'u i prosiłbym kogoś, żeby wszedł na tą stronke i mi powiedział czy jestem w zasięgu i jaki to byłby zasięg http://internet.playmobile.pl/maps/ Moja lokalizacja to Drzewica, województwo łódzkie.
Mi niestety ta strona się nie ładuje, a salonu w pobliżu nie ma...
Pozdrawiam i z góry dziękuje
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Zasięg internetu w play
Tzn play ma tylko 3G, ale niestety nigdzie w twoich okolicach.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
nunek07 a na przyszłość korzystaj z wieprz.net/bts. Na tej stronie znajdziesz rozmieszczenie nadajników operatorów.
-
- Użytkownik forum
Ok, dzięki wielkie
Możecie zamknąć temat...
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>Ok, dzięki wielkieMożecie zamknąć temat...

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A jeszcze lepiej ze spisu ze strony UKE, bo ta mapa jest rzadko aktualizowana.Sundance_kid pisze:na przyszłość korzystaj z wieprz.net/bts
-
- Stały użytkownik forum
A może ktoś sprawdzić czy jest zasięg w miejscowości Ostrzeszów lub okolicy? Czy z pomocą zewnętrznej anteny można odbirać sygnał z 10km i czy znacząco spadnie transfer? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Sprawdź sam gdzie stoi BTS Playa na mapce zamieszczonej na stronie http://www.wieprz.net/btsluckd pisze:A może ktoś sprawdzić czy jest zasięg w miejscowości Ostrzeszów lub okolicy?
Musisz mieć widoczność optyczną i zero przeszkód na całej trasie BTS-antena. Ale i tak sprawa bardzo trudna, osobiście odradzałbym.luckd pisze:Czy z pomocą zewnętrznej anteny można odbirać sygnał z 10km
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Jest lepszy sposób. Czy posiadasz jakikolwiek telefon obsługujący UMTS (może być z simlockiem)? Jeśłi tak włącz wyszukiwanie sieci. Jeśli dolatuje do ciebie Play- telefon to wykryje. Oczywiście lepiej jak wejdziesz gdzieś na dach żeby to przetestować.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
OK, dodałem tu: > Stacje bazowe operatorów GSM | Listy BTSów <yagi pisze:Moznaby je dodac do FAQ
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.