PS. A tak poza tym fajne forum, sporo sie juz dowiedzialem od tego forum i mysle, ze dowiem sie jeszcze wiecej, choć trafilem tu przypadkowo i jestem forumowiczem od kilku dni. Gratulacje dla tworcow.
Moderator: Moderatorzy
Niech no najpierw dosył do stacji poprawią,bo na HSPA+ to już trzeba co najmniej jak Orange światłowodami podać 16xE1Wieszcz pisze:Ale w niedlugim czasie powinno byc wprowadzane HSPA+.
ale takie rzeczy to chyba nie na 1,25 MHz kanałachWieszcz pisze:Co ciekawe EVDO tez ma przewidzany rozwoj (ja w sumie bardziej sie tym zajmuje - temat pracy magisterskiej) - w wersji B down ma byc z zakresu 6,2 - 73,5Mbit/s, up 3,6-27Mbit/s
jasne,że się da - np.Asusa WL-500gpBlido pisze:lub podłączyć inny router Wi-Fi we własnym zakresie?
Dlaczego Ty się uparłeś na to USA?ja.michal pisze:Nawet WRT54G3G wersja z usa + karta sierra wireless na 450 i wio.
Bo wersje z USA obsługują inne karty bez kombinacji.bob pisze:Dlaczego Ty się uparłeś na to USA?
kombinacji wiele nie ma z przerobieniem wersji EU czy EM na AT czy STja.michal pisze:Bo wersje z USA obsługują inne karty bez kombinacji.
jako posiadacz obu tych routerów muszę stwierdzić,że Asus jest lepszym urządzeniemja.michal pisze:Nawet WRT54G3G
Są takie ?ja.michal pisze:karta sierra wireless na 45
Dokładnie a cały proces trwa jakieś 5 minut.Patryk_ pisze:kombinacji wiele nie ma z przerobieniem wersji EU czy EM na AT czy ST
No to w wersji 1,0 wszystko jest cacy poza tym, że taki router wtedy jest ograniczony do 10Mbps to utrudnienie w przypadku kiedy chcielibyśmy go użyć do internetu kablowego. Przy oryginalnym firmware działa i z netem 20Mbps (chodzi o wifi).Patryk_ pisze:Gorzej,jak chce się wgrać alternatywny soft,wtedy to kaszana się robi (przynajmniej w wersji routera 1.1)
Przeoczyłem tą kwestię. Nie ma 450 dla USA.Patryk_ pisze:O ile pamiętam,to w Stanach nie ma CDMA na 450,tylko na 800,jak Sferia...
Przeprowadziłem mały rekonesans - tylko Axestel,AnyData i Huawei robią terminale na 450, i żaden nie ma w ofercie typowego FWT nastawionego na transmisję danych (są FWT-y,ale w formie telefonów stacjonarnych z antenką,bez obsługi EVDO)bob pisze:Przeoczyłem tą kwestię. Nie ma 450 dla USA
Kurcze nie chcę stulać ale gdzieś na necie Huawei widziałem. Traktuj to dosyć luźno.Patryk_ pisze:Ciekawe zatem,jakie Orange modemy zaoferuje...
BTSy na pewno mają Huawei,z resztą nie tylko CDMA450 - nowe nodyB UMTS to też tylko Huaweibob pisze:Kurcze nie chcę stulać ale gdzieś na necie Huawei widziałem.
Bo jest dobra, a jest dobra bo jest taniaja.michal pisze:Co tak wszyscy tą Chińszczyznę kupują?
Patryk_ pisze:wypożyczany na czas trwania umowy,jak Livebox.
Nie dość, że tania, to i coraz lepsza. Wcześniej twierdziłem, że co Chińskie to złe, ale min. E220 to zmienił.ja.michal pisze:Bo jest dobra, a jest dobra bo jest tania
4 Ethernet cables [..] WLAN: 2.4GHz
Odpowiedzi udzielił Ci kolega krystianbAdamusek xD pisze:Co tak wszyscy tą Chińszczyznę kupują?
Dla mnie również (wolałbym kupić modem na USB i podpiąć go do Asusa WL500g),ale podobno nie ma być wyboru - na początku ten router,a w przyszłym roku coś z VoIP.Adamusek xD pisze:dla mnie okropne rozwiązanie... I takie ograniczone (w całej rozciągłości)...
Ja tego pytania nie zadałem. Coś sie pochrzaniłoPatryk_ pisze:Odpowiedzi udzielił Ci kolega krystianb![]()
Teraz karta sim jest. Przynajmniej ja miałem do czynienia z takim modemem.Patryk_ pisze:A swojego modemu nie zastosujesz,bo usługa ma być przypisana do danego terminala - identycznie,jak w Sferii.
Więc możliwe że do CDMA450 będzie wydawana karta sim? Byłoby świetnie, ten EC506 to całkiem niezłe urządzonko, ale wolałbym mieć je na własność.ja.michal pisze:Teraz karta sim jest. Przynajmniej ja miałem do czynienia z takim modemem.
Tylko, że w sferii jest CDMA 800.Blido pisze:Więc możliwe że do CDMA450 będzie wydawana karta sim?
No i w tej chwili jest to mobilja.michal pisze:Tylko, że w sferii jest CDMA 800.
ja bym wolał w ogóle dostać samą kartę SIMBlido pisze:Byłoby świetnie, ten EC506 to całkiem niezłe urządzonko, ale wolałbym mieć je na własność.
Nie wiem,czy to wina forum,czy piątkowego wieczoruja.michal pisze:Widzę, że snów z cytowaniem problemy są.
Ja też takie rozwiązanie preferuje, ale 25zł miesięcznie to łakomy kąsek dla operatora.Patryk_ pisze:ja bym wolał w ogóle dostać samą kartę SIM
To 2 raczej.Patryk_ pisze:Nie wiem,czy to wina forum,czy piątkowego wieczoru
To prawda - nie ma tego dużo...tylko Anydata,Axesstel i Huawei...canidy pisze:a na 450 to nie widziałem w zasadzie nic...
Znany błąd skryptu by Przemo występujący na wielu forach. Zresztą jeden z kilku znanych błędów i nie poprawionych przez Przemo i spółkę od lat.Patryk_ pisze:Nie wiem,czy to wina forum