Livebox
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Livebox
Jesli temat był to z góry przepraszam, otóż w domku stoi livebox, są dwa laptopy, pierwszy łączy się od razu po włączeniu wifi, drugi nowy wykrywa liveboxa ale nie chce się połączyć, ja się na neo nie znam więc nie wiem czy trzeba coś w liveboxie konfigurować czy w tpsa to zgłosić?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Livebox
lomk, dodałeś drugiego laptopa do filtra MAC? Albo ręcznie albo poprzez procedurę z przyciskiem [reg] - powinno być w instrukcji.
-
- Stały użytkownik forum
Zastanawia mnie dlaczego pierwszego nie trzeba dodawać bo on się połączył sam bez ingerencji, to livebox ma filtrację mac?
- wojteks
- *** Administrator ***
W zestawie z LB jest karta WiFi i ona chyba jest domyślnie dodana do LB więc tu może być przyczyna natychmiastowego połączenia. Inna możliwość to przypadkowe naciśnięcie przycisku [reg] podczas próby podłączenia komputera przy przekładaniu/manipulowaniu LB.lomk pisze:bo on się połączył sam bez ingerencji
LB ma filtrację MAC i trudno ją wyłączyć. Dodawanie komputerów po WiFi jest proste i szybkie z użyciem przycisku.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
OK czyli wciskam przycisk reg i dalej co?
- wojteks
- *** Administrator ***
Po wciśnięciu przycisku próba nawiązania połączenia spowoduje dodanie MAC adresu komputera który chcesz podłaczyć (miga kontrolka odpowiedzialna za WiFi na LB).
Czyli w kompie klikasz połącz, potem napraw i powinno być połączone.
Czyli w kompie klikasz połącz, potem napraw i powinno być połączone.
Nie pomagam na PW!