internet play na karte i modem SE GC85
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet play na karte i modem SE GC85
Witam mam pytanie odnosnie internetu z playa na karte.Po pierwsze mam pytanie odnosnie modemu SE GC85 ktory pozostal mi jeszcze z internetu z orange,czy jest na nim simlock skoro ostatnio wkladalem do niego zwykla karte telefoniczna playa i normalnie polaczyl sie z internetem wiec dochodze do wnioski ze nie ma simlocka.Otoz problem pojawia sie kiedy wkladam do niego karte playa na internet,wtedy nie lapie zasiegu,i nie wiem co jest nie tak.Lacze sie przez oprogramowanie wireless managera,czy trzeba dodatkowo cos tam konfigurowac? Niby na starterze jest napisany nr dostepowy *99# ale nie wiem gdzie to wpisac i czy to moze byc powodem ze nie chce sie laczyc? Probowalem tez wlozyc ta karte do telefonu to tam tez nie ma zasiegu,prosze o pomoc
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-12, 21:00 ]
Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-12, 21:00 ]
Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
Ostatnio zmieniony 2008-10-12, 20:00 przez kotecek, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: internet play na karte i modem SE GC85
Na tym modemie sie nie połączysz. Internet w play działa tylko na umtsie, potrzebny jest modem/telefon 3g i oczywiscie przebywanie w zasiegu play (nie mylić z roamingiem kart głosowych playa w plusie)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Czyli jesli kupie jakikolwiek modem z obsluga UMTS i bede w zasiegu playa to powinno dzialac? Czy podczas zakupu takiego modemu warto zwracac na cos jeszcze uwage czy wazne tylko zeby mial obsluge UMTS?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-13, 21:56 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-13, 21:56 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-10-13, 20:55 przez kotecek, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie, chociaż warto kupić coś co może działać z HSDPA. UMTS pozwala ściągać dane z prędkością do 384kb/s, zaś HSDPA pozwoli Ci wykorzystać to co daje Play czyli 1mb/skotecek pisze:Czyli jesli kupie jakikolwiek modem z obsluga UMTS i bede w zasiegu playa to powinno dzialac
Po pierwsze nie może mieć simlocka. Jeżeli już ma to może być tylko na Play, bo tylko taka kartę do niego włożysz i zadziała. Kolejną rzeczą jest to jaki masz zasięg. Jak masz słaby to warto kupić modem z możliwością podłączenia anteny zewnętrznej.kotecek pisze:Czy podczas zakupu takiego modemu warto zwracac na cos jeszcze uwage czy wazne tylko zeby mial obsluge UMTS?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- JasY
Byłem w podobnej sytuacji tj miałem stary modem i zakładałem internet play. Na szczęście trafiłem na promocje dla studentów, więc nowy modem dostałem za 1zł
Teraz w tej samej promocji dostajesz nowy modem za ok 50 zł(dla niestudentów) i tak jak mówiłem 1zł dla studentów. Nie wiem do kiedy jest ona ważna więc lepiej się pośpieszyć.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
I jak sie E169 sprawuje bo na forum z nim wielkie problemy są...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na rozmawiałem z koleżanką która też ma E169 w Playu i też mówi, że modem czasem szwankuje.
- JasY
Mam ten modem od niedawna, zainstalowany na laptopie z Vistą. Nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów