Blue screen kompa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blue screen kompa
Witam wszystkich!
Ja mam następujący problem, a tak naprawdę mój znajomy, który posiada lapka DELL VOSTRO 1500. Wczoraj wieczorem chcieliśmy podłączyć modem HUAWEI E220 (iPlus) do tego laptopa, zainstalowaliśmy aplikacje iPlusa i po podłączeniu modemu wyskoczył blue screen, na którym było napisane coś ze nieprawidłowym zainstalowaniem nowych urządzeń i komp się restartował w kółko aż do momentu odłączenia modemu. Podłączaliśmy do różnych wejść USB i nic... Natomiast pendriv`y laptop widzi bez problemu.
Dziś mieliśmy okazje być w salonie Play`a i sprawdzaliśmy również jak będzie się zachowywał laptop przy podłączeniu ich modemów. A wiec podłączyliśmy HUAWEI E169, HUAWEI E220, TOSHIBA G450 i nawet kartę PCMCIA HUAWEI E870 (!) i przy każdym urządzeniu było to samo: najpierw blue screen a potem restart w kółko. Próbowaliśmy odinstalowywać i instalować porty USB i nic nie pomogło, po prostu nic się nie dzieje. Wszystkie modemy, które zostały podłączane zostały sprawdzone na innych kompach i działały.
Czy da się z tym coś zrobić? Bo na forum nic nie znalazłem odnośnie restartu kompa
Dzięki za pomoc
Ja mam następujący problem, a tak naprawdę mój znajomy, który posiada lapka DELL VOSTRO 1500. Wczoraj wieczorem chcieliśmy podłączyć modem HUAWEI E220 (iPlus) do tego laptopa, zainstalowaliśmy aplikacje iPlusa i po podłączeniu modemu wyskoczył blue screen, na którym było napisane coś ze nieprawidłowym zainstalowaniem nowych urządzeń i komp się restartował w kółko aż do momentu odłączenia modemu. Podłączaliśmy do różnych wejść USB i nic... Natomiast pendriv`y laptop widzi bez problemu.
Dziś mieliśmy okazje być w salonie Play`a i sprawdzaliśmy również jak będzie się zachowywał laptop przy podłączeniu ich modemów. A wiec podłączyliśmy HUAWEI E169, HUAWEI E220, TOSHIBA G450 i nawet kartę PCMCIA HUAWEI E870 (!) i przy każdym urządzeniu było to samo: najpierw blue screen a potem restart w kółko. Próbowaliśmy odinstalowywać i instalować porty USB i nic nie pomogło, po prostu nic się nie dzieje. Wszystkie modemy, które zostały podłączane zostały sprawdzone na innych kompach i działały.
Czy da się z tym coś zrobić? Bo na forum nic nie znalazłem odnośnie restartu kompa
Dzięki za pomoc
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Blue screen kompa
Ja bym stawiał na jakieś problemy z zasilaniem portów USB oraz PCMICIA. Możesz sprawdzić to instalując modem USB poprzez aktywny HUB USB.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ten laptop ma expresscard, a HUAWEI E870 w złączu expresscard też korzysta ze złącza usb. Może w laptopie jest zle zainstalowany sterownik od usb? Albo coś z samym kontrolerem nie tak, rownie dobrze zasilanie 5V o czym YaHooo wspomina. Można spróbować jak sie laptop zachowa przy podłaczeniu GT express, który korzysta z magistrali expresa.YaHooo pisze:oraz PCMICIA
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Rzeczywiście chyba autor się pomylił bo napisał:krystianb pisze:Ten laptop ma expresscard, a HUAWEI E870 w złączu expresscard też korzysta ze złącza usb.
on jest na express card.ewrej pisze:i nawet kartę PCMCIA HUAWEI E870 (!)
Pozdrawiam YaHooo 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jest, tyle ze expresscard to jest podwójne złącze pciexpress i usb 2.0, HUAWEI E870 korzysta z usb, dzieki czemu działa rownież na przejsciowkach z usb, a GT wykorzystuje pciexpress i na przejsciowce usb expresscard nie zadziała.YaHooo pisze:on jest na express card.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
krystianb ok już rozumiem.
Pozdrawiam YaHooo