Bede sie staral w miare krotko opisac niuans.
Urzadzenia: 3 modemy gt max 7.2 z softem jak w temacie.
Laptopy:
Dell oraz hp
Co sie dzieje:
Po przelaczeniu w stan wstrzymania modem nie podnosi sie. Co gorsze nawet jego odlaczenie (bezpieczne usuwanie sprzetu) oraz podlaczenie ponownie nic nie daje oryginalna app nie moze uruchomic urzadzenia I taka informacja sie pojawia. Dopiero reset pomaga.
Po kilku odlaczeniach modemu I podlaczeniu jego na nowo dzieje sie tak samo z dodatkiem takim ze nawet w menago nie mozna zrobic nic z zadnym urzadzeniem poniewaz zglasza brak odpowiedzi.
Co ciekawe na tych samych maszynach na vista oraz 2000 sp4 podnosi sie bez problemu najmniejszego.
Jeszcze na zakonczenie dodam ze podobny modem tylko w konfiguracji modem nie karta sieciowa dziala ok
Zarzadzanie energia wykluczam bo jest ustawione na on wszystko co tylko jest mozliwe
Any idea??
gtmax 7.2 (2.5.11hd) ft a problem tylko na xp
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: gtmax 7.2 (2.5.11hd) ft a problem tylko na xp
djdevils pisze:Any idea??
Przełączenie modemu na tryb modemu.djdevils pisze:Jeszcze na zakonczenie dodam ze podobny modem tylko w konfiguracji modem nie karta sieciowa dziala ok

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Dziwacznie sie te globetrotttery zachowują, u mnie własnie na odwrót, po zmianie na karte sieciową sie problemy zaczeły, ale jest lepiej nawet nie wiem z jakiego powodu. Przełączenie trybów modemu opisane w wątku RAS & NDIS.Jeszcze na zakonczenie dodam ze podobny modem tylko w konfiguracji modem nie karta sieciowa dziala ok
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
:)
Przełączanie nic nie daje, efekt dokładnie ten sam. Po wybudzeniu z trybu wstrzymania Kaplica. Pozostaje mi wyłaczyc i właczyć kontroler PCMCIA i się modem podnosi.
Rejestrów zarządzających energią tez w syswtemia nie zanalzłem, a może ktos wie kal dodac i gdzie dodać taki wpis klucza rejestru np odłączający napięcie na PCMCIA na amen.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-19, 22:04 ]
Poprawa pisowni.
Rejestrów zarządzających energią tez w syswtemia nie zanalzłem, a może ktos wie kal dodac i gdzie dodać taki wpis klucza rejestru np odłączający napięcie na PCMCIA na amen.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-10-19, 22:04 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-10-19, 21:03 przez djdevils, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Raczej takiego klucza nie znajdziesz który jest odpowiedzialny za odcięcie zasilania PCMCIA.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)