Witam ,
na początku przepraszam za zaśmiecanie forum kolejnym postem o tematyce konfiguracyjnej ale po przeczytaniu wielu postów na forum stwierdzam ze mój przypadek jest odosobniony

a więc ...... posiadam laptopa asusa f5sl zakupiłem router z d-linka żeby korzystać z bezprzewodowego dostępu do sieci (nie chce dzielić sygnału tylko korzystać z wifi). Korzystam z sieci osiedlowej gdzie mam podany adres IP i wszystkie pozostałe adresy i maski podsieci, system opercyjny winXP .
Udało mi się podłączyć router do laptopa za pomocą kabla i internet funkcjonuje bez zarzutu

natomiast jak chce korzystać z wifi i odłączam kabel wyskakuje monit ze kabel sieciowy został odłączony i nie ma dostępu do sieci i tu pojawia się problem, nie wiem czy wszystko jest prawidłowo skonfigurowane.
Mam zainstalowana wireless console 2 ale nie wiem cy karta wifi która jest w laptopie została prawidłowo zainstalowana

nie mogę jej odnaleźć w menadżerze urządzeń, a przy kontrolerze sieci wyskakuje znak zapytania . Odczytałem z laptopa ze karta WLAN ma następujący symbol AW - NE 771 pobrałem jakieś sterowniki ze strony asusa ale nic sie nie zmieniło

((
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co można zrobić żeby się uwolnic od kabla będę wdzięczny

)
serdecznie pozdrawiam Maciej