Era zdecydowała o zwiększeniu limitu przesyłu danych w ofercie bezprzewodowego dostępu do Internetu dla klientów biznesowych.
W najmniejsze ofercie od 20 października zwiększono limit danych z 0,5 do 1GB. Nowością jest również nowy modem Huawei E160
[media2.pl]
Fajnie, ciekawe czy to dotyczy wszystkich użytkowników BC, ale pewnie tak. Obowiązuje to od dzisiaj, a ja w piątek przekroczyłem limit o 3 GB (miałem 470 MB). Ciekawe czy będe miał jeszcze to 512 MB.
Racja, jakość jest beznadziejna. Ostatnio normalką u mnie jest zanik HSDPA co najmniej raz w tygodniu na jeden-dwa dni (nawet przy bezwietrznej i słonecznej pogodzie). Jakiś czas temu dostałem taką gratkę, że zanikło HSDPA, a zasięg EDGE był, ale przy połączeniu nie szły żadne pakiety. Na szczęście trwało to tylko kilka godzin.
A ja dzwoniłem do BC i powiedzieli mi, że to dotyczy tylko biznesu. Zaproponowali mi pakiet 2GB za 79 zła i wziąłem, dziś sobie włączam już jest znów szybki, zużywam 80 MB włączam po godzinie BC a tu dostaje sms-a, że skończył mi się pakiet i znów mam to marne 16 kb/s.
Czemu mi przycieli jak od dziś od północy mam już pakiet 2 GB, zużyłem te 512 przed zakupem, powinno mi zostać 1,5 GB a tu po 80 MB już przycięli.
Ufo atakuje pisze:1 Giga no...no..no.. szaleństwo w Erze. Tyle Play daje do prepaidu za 19zł.
Śmiem twierdzić, że te firmy przynajmniej na razie ze sobą nie konkurują. Po prostu targem całej trójcy są miejsca gdzie, żaden cywilizowany operator nie dotarł, i ludzie którzy chcą miec internet wszedzie gdzie pojadą, potrzbeny do pracy czy jako zwykła fanabelia. A play musi konkurować bardziej z kablami w miastach, ewentualnie jest dla ludzi ktorzy na wynajetym mieszkają i szansy na kabel nie mają.
[ Dodano: 2008-10-22, 17:57 ]
I do tego ten 1GB w erze jakby nawet jest objawem złamania trójstronnego paktu nieagresji, mimo wszystko 12zl taniej.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
YaHooo pisze:Zatem trzeba czekać na ruch pozostałej dwójki z tego paktu
Choć z drugiej strony, orange juz od poł roku daje 1.5GB przy zawieraniu umowy przez internet. Może kiedyś coś sie ruszy ale wątpię żeby to szybko było.
Tylko jeszcze nikt nie wie jak cmda będzie wyglądało... Niby w grudiu sie dowiemy, ale ei tak pewnie będzie obsuwa z terminem... A fiłan ucieczeki może być taki, że internet komorkowy stanie sie tylko dodatkiem to telefonu, a goły internet kto wiem moze i zniknie z ofert.
marens pisze:Nareszcie się zdecydowali, teraz mają najtańszy 1GB w porównaniu do reszty operatorów. Gorzej tylko z jakością sieci.
No, no... W Orange mamy za 60zł 1,5 GB , czyli 25,6 MB za 1 zł, a w Erze za 48zł 1 GB, czyli 21,3 MB za 1 zł. W Plusie najdrożej. No chyba że rozpatrujemy sytuację gdzie najtaniej wychodzi nam utrzymanie zryczałtowanego internetu...
krystianb pisze:Być może dostałeś dodaktowe dane proporcjonalnie do częsci okresu rozliczeniowego
Zadzwoniłem do nich w tej sprawie i powiedzieli, że dostałem proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego, a ten gość z którym rozmawiałem się przejęzyczył jeżeli mówił, że mam do wykorzystania całe 1,5 GB.
Dla mnie już wszystko jasne - po przetransferowaniu ok 550mb prędkość spadła jak zwykle do żałosnych 16kb/s. Zaryzykowałem, bo zazwyczaj tuż przed limitem zaczynam szybko coś ściągać żeby zdążyć jeszcze coś ściągnąć przed założeniem ograniczenia. Ale trudno, ryzyk fizyk. Napisałem do BOA i potwierdzili, że limit 1GB obowiązuje tylko dla nowych klientów. Czyli słowem - podpisałeś, mamy cię w... nosie. Jak to dobrze że w grudniu wystartuje CDMA450, a Play ma już 2 pozwolenia na nodeB-y u mnie. Będę miał jakąś alternatywę.