Problem z modemem Huawei E220 BlueConnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z modemem Huawei E220 BlueConnect
Witam!
Mam problem z modemem huawei e220 w blueconnect. Kupiłem BlueConnect 39 niecały miesiac temu wszystko bylo ok net smigal. Ale gdzies tydzien temu pojawily sie problemy. Po podłączeniu modemu do komputera i jego wykryciu uruchamiam Aplikacje Mobile Connect dołączoną do modemu. Wykrywa ona modem prosi o wpisaniu kodu pin do karty sim i na po 10 - 20s polaczenie z modemem sie rozlacza i po 10 - 20s znowu go wykrywa i sie z nim laczy, i tak w kolko. <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy to wina modemu czy cos z kompem. Przeinstalowywalem Windowsa juz kilka razy i caly czas to samo. Korzystam z Windows XP Profesional na laptopiw Samsung R60plus.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam, Said
Mam problem z modemem huawei e220 w blueconnect. Kupiłem BlueConnect 39 niecały miesiac temu wszystko bylo ok net smigal. Ale gdzies tydzien temu pojawily sie problemy. Po podłączeniu modemu do komputera i jego wykryciu uruchamiam Aplikacje Mobile Connect dołączoną do modemu. Wykrywa ona modem prosi o wpisaniu kodu pin do karty sim i na po 10 - 20s polaczenie z modemem sie rozlacza i po 10 - 20s znowu go wykrywa i sie z nim laczy, i tak w kolko. <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy to wina modemu czy cos z kompem. Przeinstalowywalem Windowsa juz kilka razy i caly czas to samo. Korzystam z Windows XP Profesional na laptopiw Samsung R60plus.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam, Said
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z modemem Huawei E220 BlueConnect
Wyłącz zarządzanie energią dla tego sprzętu. Być może tu leży problem.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Próbowałeś instalować modem na innym komputerze?Said_Blue pisze:<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy to wina modemu czy cos z kompem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Z tym modemem jest tak ze nalezy caly czas uzywac tego samego portu USB i nie wolno wyciagac modemu gdy Mobile Connect jest uruchomiony. Po takim czyms cuda sie zaczynaja dziac...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam mam ten ssam problem... modem huawei e220 karta z play, zauwazylem ze gdy podlaczam modem bez karty sim to wtedy nie rozlacza ale nie moge dokonac aktualizacji firmware poniewaz nie wykrywa modemu. wczoraj zrobilem update firmware i wszystko dzialalo kilka godzin nagle windows zaczac wykrywac i rozlaczac modem probowalem na 2 kompach z win xp sp3..... ma ktos moze pomysl jak temu zaradzic??
pozdrawiam
pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
E220 to zabytek, stawiam że zwyczajnie umiera ze starości. Kup nowy modem.kms86 pisze:ma ktos moze pomysl jak temu zaradzic?
Nie pomagam na PW!