Mam taki problem wszystko chodzi dość dobrze jak na sam gprs ale gdy ściągnę np. wiekszą ilość danych np. 50-100MB wtedy zaczyna mi bardzo mocno komputer się zacinać. Korzystam z wirlles managera. Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem?? Dzięki za wszzelką pomoc
modem GC79 GPRS IPLUS zacina mi kompa
Moderator: Moderatorzy
- matinati
- Stały użytkownik forum
modem GC79 GPRS IPLUS zacina mi kompa
Witam!!!
Mam taki problem wszystko chodzi dość dobrze jak na sam gprs ale gdy ściągnę np. wiekszą ilość danych np. 50-100MB wtedy zaczyna mi bardzo mocno komputer się zacinać. Korzystam z wirlles managera. Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem?? Dzięki za wszzelką pomoc
-
PawełB
- Stały użytkownik forum
Re: modem GC79 GPRS IPLUS zacina mi kompa
Napisz jaki masz komputer i czy zwalnia internet czy "zamula" się komputer.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Samsung Z370
- matinati
- Stały użytkownik forum
zamula
U mnie transferki nie spadają wsio z nimi ok. Tylko strasznie zamula kompa!!! Wszystko się tnie nawet okna windowsowskie ale po pobraniu w granicach 50-100 MB. Moim zadanie chyba przepełnia się jakiś bufor sytemowy bądź programowy i dlatego zaczyna zacinać?? Ale nie wiem proszę o pomoc.
- matinati
- Stały użytkownik forum
Mój komputer nie jest zły 1,9 procek AMD 728 RAM płyta NForce2. Wszystko chodzi ok nie rozłącza. I proszę nie pisać że amd tozaraz modem świruje bo u mnie tak się nie dzieje. Poprostu komputer zamula się jak ściągnę dość dużo danych.
-
PawełB
- Stały użytkownik forum
Spróbuj najpierw wyjąć modem z komputera za pomocą ikonki „bezpieczne usuwanie sprzętu”, która jest na dole i włożyć go z powrotem. Jeżeli do pobierania z neta używasz Emule to strasznie obciąża procesor. W momencie, kiedy znowu zwolni włącz menadżer urządzeń i zobacz, jaki proces najbardziej obciąża procesor i/lub pamięć. Miałem taką sytuację ale zwalniał mi internet. Jeżeli masz komputer stacjonarny to może brakować pamięci. Może pomóc taka opcja: najpierw kliknij na ikonę „Mój komputer” i wybierz polecenie Właściwości. Teraz przejdź na kartę Zaawansowane, kliknij przycisk Ustawienia w polu Wydajność a potem na Zaawansowane. W polu Pamięć wirtualna – Zmień i dla każdego z dysków wybierz opcję „Bez pliku stronicowania”. Następnie pozamykaj wszystko i restartuj system. Jeżeli nie pomoże można w ten sam sposób powrócić do ustawień początkowych. Proponuję zrobić jeszcze najpierw defragmentację. Dodam jeszcze coś. Opróżnij folder Prefetch w katalogu Windows. Tam są same śmieci. Na wszelki wypadek jednak przenieś je do kosza ale bez shiftu by móc je przywrócić.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Samsung Z370