Mam internet drogą radiową, antena jest zainstalowana u sąsiada a do mnie jest poprowadzona sieć z internetem na kablu koncetrycznym (sieć instalowana chyba 10 lat temu).
Chce przez tą sieć mieć internet na laptopie (w przyszłości na dwu laptopach i na stacjonarnym kompie). Mam do tego HUB CentreCOM MR820TR i router OwisLink WL-5460AP v2. Router był kiedyś ustawiony tak by dawał internet na pocketa u tego dostawcy z którego teraz korzystam a teraz nie wiem czy mam tam coś zmieniać (gdzieś czytałem że do routera mam podać MACA karty sieciowej a nie wiem czy to prawda).
Zastanawiam się czy da się ustawić mój router tak by dzielił mi on łącze a ja podam dostawcy tylko MACA routera (w tym modelu co mam to się podobno nie da ale może da się go jakoś zmodyfikować albo wgrać jakieś oprogramowanie?
Jeżeli nie da się nic zrobić z routerem to co moge zrobić by samemu dzielić łącze a jednocześnie nie było do kosztowne?
Czytam tu że router trzeba ustawić tylko nie wiem jak bo nigdy tego nie robiłem, będe musiał się nauczyć...