Gdy surfuje po internecie wszystko jest ok, strony śmigają etc., lecz gdy próbuje ściągnąć jakiś większy plik to on się ściąga, po chwili widać że transfer zanikł, a na dodatek zawiesza mi się komputer
Problem z UPC Wifi
Moderator: Moderatorzy
-
d3xt3r
- Początkujący użytkownik forum
Problem z UPC Wifi
Witam. Od sierpnia tego roku jestem userem UPC 10MB - Wifi. Wszystko fajnie śmigało do wczoraj gdy net zaczął wariować. Już tłumacze co rozumie przez owe wariowanie:
Gdy surfuje po internecie wszystko jest ok, strony śmigają etc., lecz gdy próbuje ściągnąć jakiś większy plik to on się ściąga, po chwili widać że transfer zanikł, a na dodatek zawiesza mi się komputer
postępując wg. zaleceń operatora UPC zresetowałem router, odinstalowałem karte USB Netgear'a no i dalej nic czy ktoś ma może jakiś pomysł? Jakikolwiek czekam na odpowiedz. Pozdrawiam
- Borg
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem z UPC Wifi
Jak Ci się zawiesza komputer to ja bym zaczął od sprawdzenia go na obecność niechcianych zwierzaków.
ps. za pomocą czego ściągasz te większe pliki ?
ps. za pomocą czego ściągasz te większe pliki ?
-
d3xt3r
No właśnie komp był sprawdzany SpyBotem / Ad-Awarem / NOD32 i nic nie wykrył. Te większe pliki ściągam za pomocą FlashGeta / Firefox'em / Nie wiem czy ma to znaczenie ale ściągam z RapidShare z konta premium, ale jak dotąd nie było żadnych problemów.
- Borg
Masz możliwość podpięcia innego komputera do tych samych urządzeń ? Wg. mnie coś jest w Twoim komputerze nie tak, raczej awaria routera i czy karty sieciowej nie powinna tak się objawiać. Rapidshare też raczej nie powinien nic tu przeszkadzać - a sprawdzałeś na innej przeglądarce z innych stron coś ściągać np. jakieś sterowniki do grafiki ?
Najprościej byłoby "postawić" od nowa system, i wtedy zobaczyć czy będzie się to samo działo ale to mało eleganckie rozwiązanie
.
A jakie masz zapisy w dzienniku zdarzeń po takim zawieszeniu ( panel sterowania-> narzędzia administracyjnej->podgląd zdarzeń-> aplikacje i system)
Najprościej byłoby "postawić" od nowa system, i wtedy zobaczyć czy będzie się to samo działo ale to mało eleganckie rozwiązanie
A jakie masz zapisy w dzienniku zdarzeń po takim zawieszeniu ( panel sterowania-> narzędzia administracyjnej->podgląd zdarzeń-> aplikacje i system)
-
d3xt3r
services (648) Próba otwarcia pliku "C:\SYSTEM\Security\Database\secedit.sdb" w trybie tylko do odczytu zakończyła się niepomyślnie z błędem systemowym 3 (0x00000003): "System nie może odnaleźć określonej ścieżki. ". Operacja otwierania pliku zostanie zakończona z błędem -1023 (0xfffffc01).
- Borg
Tylko taki masz komunika a w aplikacjach coś jest ?
Jak rozumiem sprawdziłeś że ten komunikat pojawia się przed zawieszeniem ?
Można spróbować czegoś takiego :
Jak rozumiem sprawdziłeś że ten komunikat pojawia się przed zawieszeniem ?
Można spróbować czegoś takiego :
I daj znać co "wypluło" .1. Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie cmd, a następnie kliknij przycisk OK.
2. W wierszu polecenia wpisz następujące polecenie, a następnie naciśnij klawisz ENTER:
esentutl/g Dysk:\WinDir\security\database\secedit.sdb
Uwaga: W tym poleceniu Dysk jest dyskiem twardym, na którym został zainstalowany system Windows XP Professional, a WinDir oznacza folder, w którym jest zainstalowany system Windows XP Professional.
-
h_2_o
odłącz zasilanie od routera wifi, następnie wyciągnij wtyczke z modemu upc i odrazu włącz ... nie podłączaj routera wifi dopóki modem sie nie połączy (4pierwsze lampki zaświecą );
gdy modem juz sie połączy to po kilku sekundach podłącz router i powinno wszystko grać... jeśli nie to powtórz wszystko jeszcze raz
ta metoda u mnie działa a namęczyłem sie troche zeby pokumać co i jak - sposób prób i błędów zawsze działa (dobrze ze cierpliwy ze mnie człowiek
)
gdy modem juz sie połączy to po kilku sekundach podłącz router i powinno wszystko grać... jeśli nie to powtórz wszystko jeszcze raz
ta metoda u mnie działa a namęczyłem sie troche zeby pokumać co i jak - sposób prób i błędów zawsze działa (dobrze ze cierpliwy ze mnie człowiek
Ostatnio zmieniony 2008-11-13, 16:10 przez h_2_o, łącznie zmieniany 1 raz.