[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-10-24, 13:28 ]
Poprawiłem taga.
Moderator: Moderatorzy
Na szczęście nieStugraj pisze:Spotkaliscie sie juz z podobnymi konstrukcjami ? ?
Jeżeli tak, to sprzedaż czegoś takiego podlega chyba pod paragraf?ja.michal pisze:Z tego co wiem, anteny sprzedawane oficjalnie powinny mieć papier Ministra Łączności.
No właśnie chyba tak. Nie jestem pewien jak to jest z antenami WiFi. Na pozostałe pasma musi być homologacja.BliSki pisze:Jeżeli tak, to sprzedaż czegoś takiego podlega chyba pod paragraf?
Myślałeś, że antena? Tak wiem nie myślałeś tak.ja.michal pisze:Jezu! Co to jest?!
Przegięcie na całej linii.Borg pisze:ja bym kolesiowi negatywa strzelił a w komentarzu dał link do zdjęcia tej "anteny"
Chyba sam kabel.Stugraj pisze:Musze wam powiedziec ze to "cudo" nawet raz zlapalo sygnal na 20 minut
Ja nie wiem, czemu się uparłeś, żeby kupować szajs na allegro?Stugraj pisze:Teraz kupilem sobie nowy panelik tez na allegro 17 Dbi
Kupujesz 8dBi Bestpartner, Interline lub Dipol, cena ok 40-50zł a zysk pewnie lepszy niż ten wynalazek made in allegroStugraj pisze:Po 1. W mojej okolicy nie ma zadnego tego typu sklepow, w komputerowych ceny zaczynaja sie od 100zl
Mozna cos blizej na ten temat ? ?Jo_gurt pisze:Można empirycznie mierząc sygnał z i bez
Ja akurat musialem miec parabole bo napoczatku do najblizszego nadajnika mialem ok 5 km. i drzewa z budynkami.Jo_gurt pisze:Parabolki mają zysk co najmniej 20dBi zazwyczaj i razcej rzadko się ich używa.
NetStumbler lub Linux i wskazania sygnału w dB, najlepiej z oddalonego o kilkaset metrów AP.Stugraj pisze:Mozna cos blizej na ten temat ? ?
A tak z ciekawości - wiesz co to EIRP i limity w prawie Unijnym?Stugraj pisze:Ja akurat musialem miec parabole bo napoczatku do najblizszego nadajnika mialem ok 5 km. i drzewa z budynkami.
Jo_gurt pisze:A tak z ciekawości - wiesz co to EIRP i limity w prawie Unijnym?