Czy coś takiego w połączeniu z laptopem wyposażonym w kartę sieciową i kartę bezprzewodową da się skonfigurować tak żeby łapało sygnał z darmowego hot spota??? wbudowana karta bezprzewodowa w laptopie nie łapie go. Dodaje rysunek żeby zobrazować co posiadam.
No dobra chłopaki ale gdzie mam szukać tej sieci?? Czy jak tak ustawie to jak włączę kartę bezprzewodową to powinno mi znaleźć tego hot spota tak?? A czy to nie będzie działało w ten sposób że komputer będzie chciał się połączyć za pomocą tej karty sieciowej do której wpięty będzie ten kabel rj-45??
daylander, karta bezprzewodowa nie ma tu nic do rzeczy - zastępujesz ją APkiem.
Żeby się połączyć musisz się zalogować na AP (poprzez kabel), wyszukać przy pomocy jego softu sieć i się z nią połączyć. Następnie konfigurujesz kartę do której podpiąłeś APka zgodnie z wymogami sieci hot-spota - np. na automat.
Ok rozumiem dzięki za pomoc. A mam jeszcze jedno takie pytanko. Aby logować się do tego AP muszę mieć ustawione na manual IP karty sieciowej z serii 192.168..... czy w takim razie ten ap będzie działał z sieciami o innych numerach IP np zaczynające sie na 10....