http://was.plusgsm.pl/GeoServerWS/getma ... bdbc5a26ae
Moderator: Moderatorzy
To jest prędkość maksymalna jaką modem może osiągnąć w dobrych warunkach (duża siła sygnału, nie obciążony BTS).ganc_89 pisze:popwinien łączyć się z internetem w mojej miejscoości (Jarszewko woj. Zachodniopomorskie) z prędkością 236kb/s (EDGE).
Telefony z reguły mają nieco większą czułość.ganc_89 pisze:a położony zboku modemu telefon zawsze wskazuje 5 kresek zasięgu.
Raczej nie, bo USB1.1 daje maksymalną prędkość 1.5Mb/s więc spokojnie powinno wystarczyć. Zasięg może zrobić swoje. Natomiast zapewne masz obciążonego BTS'a. A próbowałeś się łączyć poprzez telefon, jeżeli obsługuje EDGE?ganc_89 pisze:Czy to przez to że nie mam usb 2.0 jakiego wymaga modem czy przez słaby zasięg?
Ja tam w centrum Białegostoku niezależnie od pory dnia uzyskuje na EDGE minimum 200kb/s.Engelbert pisze:Tak działa EDGE, żadnych rewelacji...
DziękujęEngelbert pisze:Pogratulować![]()
Niestety tam gdzie nie ma 3 to udaje mi się uzyskać właśnie 100-130kb/s pomimo dobrego zasięgu.Engelbert pisze:Mówię tutaj o miejscach, gdzie nie ma 3G.
Najlepiej kup sobie według wskazówek, które Ci podsunąłem.ganc_89 pisze:Mam sam skonstruować antenę czy kupić?