"nie ma takiego numeru" i Era:(

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
anita

"nie ma takiego numeru" i Era:(

Post autor: anita »

Witam. Nie ma siły do ERY, mam serdecznie dosyć tego operatora. 6 października przeniosłam numer z Orange do Ery i w tym samym dniu okazało się, że z pewnych numerów nie można się dodzwonić (nie wszystkich, w zasadzie chyba nie ma w tym żadnej reguły - np. z jednego stacjonarnego się dodzwonię, z innego nie), pojawia się informacja "nie ma takiego numeru", ale żeby było śmieszniej z tych numerów, z których nie mogę się dodzwonić, dochodzą sms. Jeśli chodzi o rozmowy wychodzące - nie ma problemów. Problem zgłaszałam, po 60 godz. miał być rozwiązany, nie był, prosili o następne 60 godzin, po upływie tego czasu ani poprawy ani kontaktu ze strony Ery. Napisałam pismo z reklamacją oraz prośbą, żeby jak najszybciej rozwiązać problem. Sms z odpowiedzią przyszedł po jakimś czasie, że to nie wina Ery i wszystko działa poprawnie. Mam drugi telefon w Erze i z niego też nie mogę się dodzwonić, znów telefon do BOA i pytam, jakim cudem to nie wina Ery skoro z Ery na Erę też nie mogę się dodzwonić. Przyjęli zgłoszenie, wysłali pismo do Orange, czy z ich strony nie ma problemów. Pani obiecała, że do 5 dni roboczych zadzwoni do mnie. Nie zadzwoniła, zadzwoniłam więc ja i "miły" pan oświadczył, że żadnych problemów technicznych nie ma, z ich strony zrobili, co mogli i więcej się nie da. Poprosiłam, żeby zadzwonił do mnie z jakichś telefonów, zrobił to i połączył się bez problemu i oświadczył, że on dodzwania się bez kłopotu w związku z czym ja sobie coś wymyśliłam. ludzie RATUNKU. Zapytałam, czy mogę rozwiązać umowę z winy operatora, tj. nie ponosząc żadnych kosztów, usłyszałam, że absolutnie, bo żadnej winy operatora tu nie ma, a jak mi się nie podoba, to mogę iść do sądu.
Trwa to już od 3 tygodni. Zmieniałam telefon kilka razy, żeby wykluczyć winę aparatu, Czy ktoś miał podobną sytuację? Znam 11 numerów, z których nie da się połączyć o żadnej porze dnia i nocy, więc nie jest to moja chora wyobraźnia czy chęć zrobienia Erze ("przemiłemu" panu z BOA) na złość. Muszę iść chyba do salonu z obydwoma telefonami i niech zobaczą, że to co wg nich jest załatwione, załatwione nie jest. Proszę o pomoc:(
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: "nie ma takiego numeru" i Era:(

Post autor: bob »

Operator jest zobowiązany rozpatrzyć reklamację w terminie 30 dni od dnia jej wniesienia. W przypadku nie rozpatrzenia reklamacji w tym terminie uważa się, iż reklamacja została uwzględniona.
# W przypadku reklamacji złożonej pisemnie, telefonicznie, faksem lub w formie elektronicznej, zgłaszający reklamację otrzymuje pisemne potwierdzenie jej przyjęcia w terminie 14 dni od dnia złożenia reklamacji z podaniem nazwy, adresu oraz numeru telefonu jednostki Operatora rozpatrującej reklamację. Powyższy obowiązek Operatora dotyczący pisemnego potwierdzenia o przyjęciu reklamacji nie dotyczy sytuacji, kiedy reklamacja zostanie rozpatrzona w terminie 14 dni od dnia jej złożenia.
http://www.era.pl/pl/biznes/uslugi_pora ... stepowania

Dodam, że mam troszkę zbliżony problem tzn. nie dochodzą często do moich telefonów w Erze rozmowy a jedynie z dużym opóźnieniem sms`y informujące, że ktoś dzwonił ale nie jest to sytuacja identyczne. Ja dzięki tym kłopotom przechodzę od pewnego czasu ze swoimi "numerami" w Erze do Orange.
Paweel
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Paweel »

Jeżeli komunikat " nie ma takiego numeru" jest mówiony głosem kobiecym, po polsku i angielsku, to niestety problem nie leży po stronie ery. Ja osobiście przeniosłem numery z TP S.A. do ery( era domowa) i mam ten problem. Grupa Orange jest wyjątkowo złośliwa i to ona tak to ustawia. ( sygnał po prefiksie jest kierowany do operatora, a w momencie gdy numer jest przeniesiony, 1 operator powinien przekierować to dalej ( ale może ustawić nie ma takiego numeru) . Pozostają reklamacje (najlepiej pisemne, oraz pismo do Urzędu Regulacji Elektronicznej.
darek
Stały użytkownik forum

Post autor: darek »

Miałem też coś takiego w pierwszym miesiącu przeniesienia numeru do era domowa. Później samo ustąpiło, a jeszcze zdarzyło się mi też jak dzwoniem z komórki era na jeden numer do orange to mówiło że nie ma takiego numeru. Ale tylko wtedy jak byłem w zasięgu 3G, poza 3G już numer się pojawiał :hyhy:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-01, 15:35 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-01, 15:34 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.
paszczak

Post autor: paszczak »

Tu jest o lepszym numerze http://wiadomosci.pl.msn.com/zkraju/art ... d=10629746
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

paszczak pisze:Tu jest o lepszym numerze
Już o tym był News na forum: > Era "zmienia" system rozliczeń <
:ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

"Abonent do którego dzwonisz wyłączył telefon"

Ciekawe skąd o tym wiedzą?
Może akurat jest poza zasięgiem.
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: yagi »

marens pisze:Ciekawe skąd o tym wiedzą?
Może akurat jest poza zasięgiem.
W systemie jest zapisane zapisane jesli telefon sie wylaczyl klawiszem zasilania. Jesli telefon jest wylaczany to wysyla sygnal ze sie wylogowuje z sieci. Gdy wyjdzie poza zasieg lub wylaczy sie z powodu wyjecia baterii/rozladowania baterii to system caly czas widzi go w stanie czuwania w obszarze przywolan az do momentu wywolania go przez polaczenie przychodzace. Wtedy wychodzi szydlo z worka ;)
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
lopi10
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lopi10 »

era stacjonarna działa jak chce 5 razy sie dodzwonisz a drugie 5 nie ;-)
ODPOWIEDZ