Jak sobie radzicie z masowym wysypem reklam w sieci?
Dopóki używalem neo bez limitu to nie myslałem o tym teraz normalnie szok
Chwilami zaczynam sie bac bo mnie straszą co chwile, mowią do mnie, czepaiją sie myszy.
Macie jakies rady na to?
a i jeszce jak ustawiacie poczte na zewnetrzną np onet czy na systemowa winde?
paszczak pisze:Jak sobie radzicie z masowym wysypem reklam w sieci?
Dopóki używalem neo bez limitu to nie myslałem o tym teraz normalnie szok
Chwilami zaczynam sie bac bo mnie straszą co chwile, mowią do mnie, czepaiją sie myszy.
Macie jakies rady na to?
Adblock blokuje WIĘKSZOŚĆ reklam... nie wszystkie. Wygląda to tak że większość reklam i tak musisz ręcznie poblokować... Jeżeli nie zależy Ci na flashu itp. To wyłącz go całkowicie, a w ustawieniach przeglądarki wyłącz obrazki No i oczywiście musisz mieć włączoną blokadę okienek pop-up.
paszczak pisze:
a i jeszce jak ustawiacie poczte na zewnetrzną np onet czy na systemowa winde?
Czy chodzi Ci o skonfigurowanie MS Outlok'a tak żeby pobierał Twoją pocztę z Onetu ?
Maciek pisze:Wygląda to tak że większość reklam i tak musisz ręcznie poblokować
Napisze może co mam to bedzie latwiej
Dostalem w spadku laptopa z vistą i kasperskim na pokladzie, do tego zainstalowny flash. Dla mnie to wystarzca bo to ma byc lapek do neta.
Jak ustawie w kasperskim blokowanie reklam to super wszystko blokuje ale nie widze wtedy poczty bo mam konto na onet, to już bylo sparwdzane i na pewno to jest to.
Dlatego myslalem o ustaiwnieu systemowej poczty visty to pewnie wtedy wygram z reklamami, tylko ze wyczytalem ze wtedy poczta jest uruchamiana poza trybem chronionym przegladarki a to podobno zle na wirusy.
paszczak pisze:Dlatego myslalem o ustaiwnieu systemowej poczty visty to pewnie wtedy wygram z reklamami, tylko ze wyczytalem ze wtedy poczta jest uruchamiana poza trybem chronionym przegladarki a to podobno zle na wirusy.
E tam, bzdura, to tylko MS chce stworzyć atmosferę osaczenia - przez wirusy. Zainstaluj firefoxa albo operę i będziesz miał spokój z "trybem chronionym". Jeśli nie będziesz klikał na wszystkie linki po kolei to raczej nic nie złapiesz. Do tego radzę zainstalować jakiś firewall nie MS, np comodo
edit:
Jakoś minąłem że masz już kasperskiego, tam chyba jest zintegrowany firewall.