Przepraszam za może głupie pytanie, ale nie mam czasu żeby prześledzić cały wątek, a muszę dość pilnie kupić routerek.
Konkretnie chodzi mi o to, czy ten
Linksys z Vodafone pójdzie z modemem Option GT Max 1.8 HDSPA (serial zaczyna się od GA, był brandowany dla T-Mobile, ale kupiłem go z już ściągniętym simlockiem)? Ma na tym działać iPlus. Może ktoś zna jakieś za i przeciw? Jakieś znane problemy? Router ma ponoć firmware oryginalny. Thx za pomoc

...
edit:
na chwilę obecną znalazłem info, że problem z GT Max'em dotyczy głównie kart Orange, a moja to T-Mobile. WRT54G3G-EU to praktycznie to samo co -EM (różni się tylko softem, który można wgrać inny zmieniające nagłówek) - teoretycznie jest szansa, że będzie działać. A jak nie to zmienię modem i przesiądę się na coś z HSPA

. Znalazłem już opis, że działa

. W sumie to widzę, że na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego do rozdziału netu na więcej kompów (ethernet + wifi). Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi...
edit nr 2:
Router dzisiaj dotarł, kupiłem używany (ponoć ok. 1 miesiąca) w cenie 320pln wraz z przesyłką, to chyba całkiem przyzwoita cena? Jest to Linksys WRT54G3G-EU brandowany przez Vodafone, firmware wgrany aktualnie (z takim go dostałem) - v2.01.02. Modem to Option GlobeTrotter GT Max HSDPA 1.8Mbps (serial zaczynający sie od GA2C), brandowany pod niemiecki T-Mobile, kupiony bez simlocka na Allegro jakiś czas temu.
I muszę przyznać, że trochę się zdziwiłem - ale wszystko ruszyło praktycznie "z buta", bez żadnego grzebania w firmware, cudowania itd.

. Router rozpoznaje kartę jako GlobeTrotter 3G+ rev. 2.0 (Card Firmware: 3.15.0Hd (Date: Feb 06 2006, Time: 12:53:15)), stoi sobie na parapecie i mojej małej "pipidówie" łapie HSDPA iPlusa

(router twierdzi, że siła sygnału jest Good, raz nawet Excellent mignęło - muszę zlokalizować nadajnik to pokombinuje jeszcze). Konfiguracja wszystkiego zajęła niecałe 0.5h, Wi-Fi śmiga jak należy z WPA2-PSK, po kablu też działa - jednym słowem jestem zadowolony (a nastawiałem się na większe problemy z odpaleniem zestawu).
Potestuję trochę i jak wszystko będzie chodzić jak należy to zrezygnuję z socjalnego TP i ADSL 1Mbps Netii, bo akurat zanabyłem iPlusa 8GB (dzięki cynkowi z forum udało mi się jeszcze w niedzielę dorwać NC10 po 49pln) - myślę, że na domowe potrzeby w zupełności nam starczy

...
edit nr 3:
Dobra, kolejne pytanie (zagląda ktokolwiek do tego wątku?

). Z tego co już znalazłem w necie to mam dość stary firmware - v2.01.02. Znalazłem takie nowsze wersje, które chyba powinny pasować do -EU:
1)
v2.10.17 - 8/27/2007
2)
v2.11.05 - 6/02/2008
Wersje wydają się sporo wyższe niż moja. Jak uważacie - jest sens flashować? I jeszcze jedna sprawa, zauważyłem gdzieś po drodze, że są dwie wersje sprzętu - v.1.0 i v.1.1. Na mojej nie ma żadnych tego typu oznaczeń we wskazanych miejscach, przypuszczam więc że mam v.1.0. Firmware z linków powyżej jest teoretycznie wskazany dla wersji sprzętu v.1.1 - będą jakieś problemy z moim?