WiFi w Acer Extansa 5220
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: WiFi w Acer Extansa 5220
Masz rację. Google nie gryzie tylko jak mozesz podpowiedz mi jak to ściagnąć z tego linku, ktory mi podałeś?
I jeszcze jedno pytanie. Czy może router nie pozwala na połączenie? Czy tak też może być?
I jeszcze jedno pytanie. Czy może router nie pozwala na połączenie? Czy tak też może być?
- wojteks
- *** Administrator ***
to poszukaj tego programu w innych linkach google, torrenty, emule itp. to jest płatny program
Windows 2000 musi mieć jakiś zewnętrzny program do łączenia z WiFi (albo od producenta karty albo uniwersalny, Odyssey pozwala obsługiwać WEP, WPA)
Windows 2000 musi mieć jakiś zewnętrzny program do łączenia z WiFi (albo od producenta karty albo uniwersalny, Odyssey pozwala obsługiwać WEP, WPA)
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ok, więc znalazłem program służacy do zaawansowanej konfiguracji kart wi-fi opartych na chipsecie Atheros'a. Mam nadzieje, że teraz będzie działać, Linka zamieszczam >TU< Niestety sam nie mogę tego przetestować, gdzyż w swoim laptopie mam kartę Intela, a nie mam dostępu do karty Atheros'a. Ale sądzę, że powinno działać.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Udało mi się skontaktować z serwisem Acera. Obajrzeli moje zrzuty z ekranu i powiedzieli, że wszytstko jest OK. Dali nawet nowy sterownik do karty. Mimo to nic z tego. Kazali tylko zmienić ustawienia karty. Zacząłem szukać, gdzie. W obecnym kompie mam ustawienia karty w Menadżerze urządzeń i osobny soft do ustawień Wifi (np. ustawienia IP, bramki itd.) W nowym kompie czegoś takiego nie mam. Zacząłem szukać i zauważyłem, że wszyscy piszą o czymś takim jak MadWifi. Może w tym tkwi problem? Myślę, że Twój plik to jest własnie to. Zobaczymy.
[ Dodano: 2008-01-11, 21:56 ]
[ Dodano: 2008-01-11, 21:56 ]
Jas pisze:Udało mi się skontaktować z serwisem Acera. Obajrzeli moje zrzuty z ekranu i powiedzieli, że wszytstko jest OK. Dali nawet nowy sterownik do karty. Mimo to nic z tego. Kazali tylko zmienić ustawienia karty. Zacząłem szukać, gdzie. W obecnym kompie mam ustawienia karty w Menadżerze urządzeń i osobny soft do ustawień Wifi (np. ustawienia IP, bramki itd.) W nowym kompie czegoś takiego nie mam. Zacząłem szukać i zauważyłem, że wszyscy piszą o czymś takim jak MadWifi. Może w tym tkwi problem? Myślę, że Twój plik to jest własnie to. Zobaczymy.
Niestety nie działa, ale za to program ten przeprowadził niezłą diagnostykę.
- Test sterowników. - Sterownik zainstalowany.
- Test wkłądania karty. - Moduł radiowy został włozony.
- Test uruchomienia karty. - Karta nie jest uruchomiona. - Rozwiązanie: włącz kartę.
I właśnie teraz chciałbym wiedzieć, jak się tą kartę uruchamia. Od tego jest Launch Manager, a jego mam od Acera i na dole ekranu wyświetla napis "Wireless Lan Włączona lub Wyłączona.
Jednak właśnie z tym softem coś mi nie pasuje.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jas, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli masz Windows 2000 to MUSISZ zainstalować Odyssey Client (albo coś podobnego) co będzie pracowało jako Wireless Manager (czy jak go tam zwać). Bez tego nie podłączysz się do żadnej sieci bezprzewodowej (nieszyfrowanej albo szyfrowanej)Jas pisze:Udało mi się skontaktować z serwisem Acera.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety nic Ci to nie da. Bo MadWifi jest to pakiet pozwalający na uruchamianie niektórych kart wi-fi w Linuxie, a Tobie trzeba menadżera połączeń dla Windows, więc niestety to nie to. Myślę, że ten program co Ci poleciłem w poprzednim poście powinien zadziałać.Jas pisze:Zacząłem szukać i zauważyłem, że wszyscy piszą o czymś takim jak MadWifi.
Co do włączania karty wi-fi. Na laptopie powinien być włącznik, oraz można ją wyłączyć programowo. U mnie przynajmniej (laptop HP) tak jest. Jak pisze w tym programie, że jest wyłączona to powinno pisać co trzeba zrobić by ją włączyć.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Zaczynam od nowa.
Na początek informacja z programu Network Stumber, że karta jest zainstalowana i działa poprawnie. Wykrywa sygnał z routera i posiada własny MAC adres.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/aZ4dlgwJww/nowy-2
Kolejna fotka to zrzut z Narzędzia Klienta Atheros, że karty nie ma i nie działa.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/fgVK3rvBVx/nowy-4
Jak zmienić ustawienia itd.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/ny6AMMdody/nowy-6
Program ten przeprowadza diagnostyke karty i nagle na koncu po masie informacji okazuje się, że karta nie jest włączona.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/zwCuXXAijT/nowy-8
Acera program Launch Manager (zarządzanie dodatkowymi klawiszami) włącza i wyłącza kartę (info na monitorze), a mimo to dalej nie mogę uzyskać połaczenia.
Czy ktoś jeszcze może mi pomóc.
Pozdrawiam
Na początek informacja z programu Network Stumber, że karta jest zainstalowana i działa poprawnie. Wykrywa sygnał z routera i posiada własny MAC adres.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/aZ4dlgwJww/nowy-2
Kolejna fotka to zrzut z Narzędzia Klienta Atheros, że karty nie ma i nie działa.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/fgVK3rvBVx/nowy-4
Jak zmienić ustawienia itd.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/ny6AMMdody/nowy-6
Program ten przeprowadza diagnostyke karty i nagle na koncu po masie informacji okazuje się, że karta nie jest włączona.
http://jas67.wrzuta.pl/img/file/zwCuXXAijT/nowy-8
Acera program Launch Manager (zarządzanie dodatkowymi klawiszami) włącza i wyłącza kartę (info na monitorze), a mimo to dalej nie mogę uzyskać połaczenia.
Czy ktoś jeszcze może mi pomóc.
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
musisz w zakładce "zarządzanie profilami" dodać swój profil czyli swoją sieć WiFi zdefiniować
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Na początek taka mała uwaga, że to co widzisz na drugim screenie to nie oznacza, że karta nie działa po prostu nie ma nawiązanego połączenia.
W tym programie aby się połączyć musisz tak jak napisał @wojteks w zakładce Zarządzanie profilami stworzyć nowy profil. Musisz tam podać następujące informacje:
- kanał,
- nazwa sieci (SSID)
- przy włączonym szyfrowaniu jego typ WEP/WPA/WPA2 oraz poprawny klucz.
Potem musisz się połączyć z tak utworzonym profilem.
Aha i musisz to robić jak masz kartę włączoną w Lunch Managerze, a NetStumbler wykrywa Twoją sieć.
W tym programie aby się połączyć musisz tak jak napisał @wojteks w zakładce Zarządzanie profilami stworzyć nowy profil. Musisz tam podać następujące informacje:
- kanał,
- nazwa sieci (SSID)
- przy włączonym szyfrowaniu jego typ WEP/WPA/WPA2 oraz poprawny klucz.
Potem musisz się połączyć z tak utworzonym profilem.
Aha i musisz to robić jak masz kartę włączoną w Lunch Managerze, a NetStumbler wykrywa Twoją sieć.
Pozdrawiam YaHooo 

-
UDAŁO SIĘ!!!
Błedy i sukcesy.
Błedem było sugerowanie się sposobem instalacji karty WiFi na starym kompie. Włożyłem chipa, uruchomiłem płytę i juz miałem łączność. W przypadku Acera Extansa 5220 z kartą Atheros jest całkiem inaczej.
Sukcesy a raczej potrzeby do działania WiFi.
1. Program Launch Manager dedykowany dla danego komputera. Soft ten odpowiada za klawisze szybkiego dostepu (dodatkowe klawisze) na kompie. W przypadku tego modelu włacznik jest na części czołowej kompa. Prawidłowe działanie tego softu objawia się zapalaniem dużego zielonego napisy na dole ekranu o tym, że karta jest włączona lub wyłączona.
2. Własciwy sterownik dla karty. W zasadzie sterownik dla XP zadziała na W2000 ale w tym przypadku lepiej szukać sterownika o jak najmniejszym numerze seryjnym. W ustaleniu czy karta działa prawidłowo pomoże soft Network Stumber.
3. Potrzebne jeszcze jest oprogramowanie do konfiguracji karty i połączenia z siecią. W tym celu pomoże nam Atheros Client Utility. W większości są to wersje dla XP i wyżej. Ciężko <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> soft dla W2000, nie jest on właściwie opisany. Więc i tu posłużyłem się metodą, że im starszy numer seryjny softu tym bardziej będzie on odpowiadał W2000. I udało się. W ustawieniach nie ma co modyfikować połączenia domyślnego. Najlepiej od razu przejść do ustawień nowego profilu i właściwych zabezpieczeń.
4. Mając dostęp do routera trzeba jeszcze wpisać mi MAC Adress karty, którą posiadamy.
I JUŻ DZIAŁA!!
Wielkie podziękowania za pomoc i cierpliwość dla YaHoo oraz wojteksa, Jogu_rta. Każdy z Was pomógł mniej lub więcej ale całość okazała się niezwykle skuteczna.
Błedy i sukcesy.
Błedem było sugerowanie się sposobem instalacji karty WiFi na starym kompie. Włożyłem chipa, uruchomiłem płytę i juz miałem łączność. W przypadku Acera Extansa 5220 z kartą Atheros jest całkiem inaczej.
Sukcesy a raczej potrzeby do działania WiFi.
1. Program Launch Manager dedykowany dla danego komputera. Soft ten odpowiada za klawisze szybkiego dostepu (dodatkowe klawisze) na kompie. W przypadku tego modelu włacznik jest na części czołowej kompa. Prawidłowe działanie tego softu objawia się zapalaniem dużego zielonego napisy na dole ekranu o tym, że karta jest włączona lub wyłączona.
2. Własciwy sterownik dla karty. W zasadzie sterownik dla XP zadziała na W2000 ale w tym przypadku lepiej szukać sterownika o jak najmniejszym numerze seryjnym. W ustaleniu czy karta działa prawidłowo pomoże soft Network Stumber.
3. Potrzebne jeszcze jest oprogramowanie do konfiguracji karty i połączenia z siecią. W tym celu pomoże nam Atheros Client Utility. W większości są to wersje dla XP i wyżej. Ciężko <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> soft dla W2000, nie jest on właściwie opisany. Więc i tu posłużyłem się metodą, że im starszy numer seryjny softu tym bardziej będzie on odpowiadał W2000. I udało się. W ustawieniach nie ma co modyfikować połączenia domyślnego. Najlepiej od razu przejść do ustawień nowego profilu i właściwych zabezpieczeń.
4. Mając dostęp do routera trzeba jeszcze wpisać mi MAC Adress karty, którą posiadamy.
I JUŻ DZIAŁA!!
Wielkie podziękowania za pomoc i cierpliwość dla YaHoo oraz wojteksa, Jogu_rta. Każdy z Was pomógł mniej lub więcej ale całość okazała się niezwykle skuteczna.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bardzo się cieszę że się udało
oraz że mogłem pomóc. Jak widać każdy problem da się rozwiązać 

Pozdrawiam YaHooo 

-
Witam,
mam identyczne problem z tym Acerem:
Sprzęt: Extensa 5220-301G 16Mi
System: Windows XP SP2
Zainstalowany Launch Manager
Bios: V 1.34
Niestety próbowałem sterowniki wszystkich producentów: Atheros, Broadcom, Intel i żaden nie trybi. Po przełączeniu klawiszem odpowiedzialnym za on/off WiFi nie zapala się w ogóle dioda, a na ekranie mam tylko monit, że sieć bezprzewodowa włączona/wyłączona.
Wydaje mi się jakby on w ogóle nie uruchamiał karty. Przy instalacji sterowników wyskakują okienka, że karta może być nie włączona.
Niestety, ale nmajprawdopodobniej w tym laptopie nie można wywołac WiFi za pomocą kombinacji Fn + jakiś klawisz.
W menadżerze urządzeń jest tylko znak zapytania z dopiskiem kontroler sieci.
Dziwi mnie tylko, że nie pali się dioda przy WiFi, tak jakby ten przesuwny przycisk nie odpalał karty.
mam identyczne problem z tym Acerem:
Sprzęt: Extensa 5220-301G 16Mi
System: Windows XP SP2
Zainstalowany Launch Manager
Bios: V 1.34
Niestety próbowałem sterowniki wszystkich producentów: Atheros, Broadcom, Intel i żaden nie trybi. Po przełączeniu klawiszem odpowiedzialnym za on/off WiFi nie zapala się w ogóle dioda, a na ekranie mam tylko monit, że sieć bezprzewodowa włączona/wyłączona.
Wydaje mi się jakby on w ogóle nie uruchamiał karty. Przy instalacji sterowników wyskakują okienka, że karta może być nie włączona.
Niestety, ale nmajprawdopodobniej w tym laptopie nie można wywołac WiFi za pomocą kombinacji Fn + jakiś klawisz.
W menadżerze urządzeń jest tylko znak zapytania z dopiskiem kontroler sieci.
Dziwi mnie tylko, że nie pali się dioda przy WiFi, tak jakby ten przesuwny przycisk nie odpalał karty.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A może w BIOS'ie karta wi-fi wyłączona?kosa351 pisze:Dziwi mnie tylko, że nie pali się dioda przy WiFi, tak jakby ten przesuwny przycisk nie odpalał karty.
Pozdrawiam YaHooo 

-
w biosie nie ma możliwości włączania/wyłączania karty
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
kosa351 a na pewno masz tam włożoną tą kartę do laptopa? Menadżer Urządzeń wykrywa jakieś niezainstalowane urządzenia z wykrzyknikiem, czy znaczkiem zapytania?
Możesz też odpalić jakiś program diagnostyczny typu Evererst i on może wykryje jaką masz kartę sieciową.
Możesz też odpalić jakiś program diagnostyczny typu Evererst i on może wykryje jaką masz kartę sieciową.
Pozdrawiam YaHooo 

-
witam,
rozwiązanie tego problemu znajdziecie tutaj
http://en.kioskea.net/forum/affich-2270 ... -5220-wlan
Pozdrawiam
rozwiązanie tego problemu znajdziecie tutaj
http://en.kioskea.net/forum/affich-2270 ... -5220-wlan
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
kosa351, czyli zwyczajnie brakowało sterownika?
Dobrze, że już śmiga 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
kosa351 to fajnie, że działa 

Pozdrawiam YaHooo 

-
Dokładnie 
Sam sprzęt jak njabardziej OK - do prac typowo biurowych i domowych wystarcza spokojnie (CM560, 2GB, 160GB). Duży plus za możliwość bezproblemowego postawienia XP-ka, a do tego bardzo atrakcyjna cena za nowy laptop ~1400zł.

Sam sprzęt jak njabardziej OK - do prac typowo biurowych i domowych wystarcza spokojnie (CM560, 2GB, 160GB). Duży plus za możliwość bezproblemowego postawienia XP-ka, a do tego bardzo atrakcyjna cena za nowy laptop ~1400zł.
-
Witam.
Także jestem zielony w tym temacie i mam taki sam problem z Win 200pro. Mam Acera EX 5220 z karta bezprzewodowa WI-FI Wireless Broadcom i pasują do niej sterowniki od XP ale pozwalają jedynie na tao aby system zobaczył kartę jednak nie mam żadnego kreatora połączenia z WI-FI i nie mam gdzie wpisać klucza WEP. Wyczytałem, że potrzebne jest specjalne oprogramowanie. Nie mogę nic takiego znaleźć do Broadcoma. Może ktoś ma tego lapka z takim softem Proszę o pomoc.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:46 ]
Poprawiłem kodowanie znaków.
Także jestem zielony w tym temacie i mam taki sam problem z Win 200pro. Mam Acera EX 5220 z karta bezprzewodowa WI-FI Wireless Broadcom i pasują do niej sterowniki od XP ale pozwalają jedynie na tao aby system zobaczył kartę jednak nie mam żadnego kreatora połączenia z WI-FI i nie mam gdzie wpisać klucza WEP. Wyczytałem, że potrzebne jest specjalne oprogramowanie. Nie mogę nic takiego znaleźć do Broadcoma. Może ktoś ma tego lapka z takim softem Proszę o pomoc.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:46 ]
Ostatnio zmieniony 2008-12-29, 16:46 przez arkadiusz733, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
arkadiusz733 a próbowałeś szukać na stronie Broadcom'u, producenta lapka?
Ewentualnie poszukaj na stronie HP np. tutaj http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/gene ... ob-26980-1
Ewentualnie poszukaj na stronie HP np. tutaj http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/gene ... ob-26980-1
Pozdrawiam YaHooo 

-
Strona Broadcom jest tak nieczytelna, że trudno tam cokolwiek znaleźć, a na stronie producenta lapka są tylko stery pod XP. Co prawda w 99% działają na win 2000 pro, ale nie o to chodzi ponieważ stery działają mam karte wi-fi która widzi system ale nie moge wykryć sieci wi-fi juz nie wspominając o wpisaniu klucza WEP. Na stronie acera jest program do zarządzania sieciami wi-fi ale działa on jedynie z kartami intela jest to eNet. Trochę smutne, że ten menadżer nie działa ze wszystkimi kartami WI-FI, które acer montuje w swoich produktach. Może ktoś na forum miał podobne problemy i zna rozwiązanie takiej sytuacji.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:48 ]
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:48 ]
Ostatnio zmieniony 2008-12-29, 16:48 przez arkadiusz733, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
arkadiusz733 a popatrz w tego linka co Ci podałem w poprzednim poście. Na stronie Hp jest oprogramowanie Broadcom Wireless Utility działające w Win 2000.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Już sofcik zaciągnąłem i jak będę miał dostęp do mojego lapka to dam znać czy działa ten sofcik na acerku. Jeśli będą inne pomysły to z góry dziękuje za info. Ja ze swojej strony będę informował jak zadziała z pewnością się innym forowiczom przyda.
arkadiusz733
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:50 ]
arkadiusz733
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-29, 16:50 ]
Ostatnio zmieniony 2008-12-29, 16:50 przez arkadiusz733, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem napisz. W razie czego to coś postaramy się zaradzić.
Pozdrawiam YaHooo 

-
sprawdziłem ten sofcik od HP ale nie działa . Chyba będę potrzebował jakiegoś uniwersalnego menadźera sieci wifi, który by poszedł na win2000pro. Proszę o pomoc.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No niestety te uniwersalne menadżery wi-fi jak Odyssey Client są płatne. Więc pozostaje Ci szukać oprogramowania które pójdzie na Win 2000.
A tak przy okazji to co nie działa w tym programie z HP?
A tak przy okazji to co nie działa w tym programie z HP?
Pozdrawiam YaHooo 

-
W tym programie HP jak go zainstalowałem to mi wywaliło stery karty WI-FI więc je ponownie doinstalowałem i teraz jak włączam lapka to ma stery i ten programik. Program widzi sieci bezprzewodowe ale nie można się z nimi połączyć dokładnie pakiety są wysyłane ale nic nie chce wpuszczać do laptopa. Dzisiaj ten program przeinstalowałem. Jak wrócę do domu ok 17-stej to sprawdzę i jak zadziała to napiszę posta z podaniem konkretnych programów, które użyłem i w jakiej konfiguracji myślę, że się to przyda wielu osobom. Pozdrawiam arkadiusz733.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Widać program ten posiada już sterowniki i chce je zainstalować. Dlatego się tak dzieje. Zatem trzeba by przed zainstalowaniem programu odinstalować sterowniki i wtedy zacząć instalację programu.arkadiusz733 pisze:W tym programie HP jak go zainstalowałem to mi wywaliło stery karty WI-FI więc je ponownie doinstalowałem
No i tak ma być. Jak będzie sam program to nie wykryje on wtedy karty wi-fi.arkadiusz733 pisze:włączam lapka to ma stery i ten programik.
Może to wina firewalla. Czasem coś takiego się zdarza.arkadiusz733 pisze:Program widzi sieci bezprzewodowe ale nie można się z nimi połączyć dokładnie pakiety są wysyłane ale nic nie chce wpuszczać do laptopa.
Na pewno się przydaarkadiusz733 pisze:Jak wrócę do domu ok 17-stej to sprawdzę i jak zadziała to napiszę posta z podaniem konkretnych programów, które użyłem i w jakiej konfiguracji myślę, że się to przyda wielu osobom

Pozdrawiam YaHooo 

-
YaHoo działa necik!. Dla wszystkich zainteresowanych uruchomieniem internetu Wi-Fi na Notebooku Acer Ex 5220 karta bezprzewodowa Broadcom BCM94311MCG. Problem Polega na kolejności instalacji poszczególnych sterowników. Po instalacji sterowników do dźwięku, grafiki, lanu, itp instalujemy program do zarządzania sieciami karty broadcom ( http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/gene ... ob-26980-1 ) o którym pisał wyżej YaHoo a dopiero wtedy sterownik kary Wi-Fi (Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP). Z tym sterownikiem ten program współpracuje. Z najnowszym ściągniętym ze strony Acera niestety nie współpracuje. Co do ustawień to ciekawostka
program wykrył mi bezprzewodówkę i nie mogłem go skonfigurować dopiero gdy wykryte sieci wszystkie usunąłem i i sam ręcznie kazałem mu wykryć swoją sieć i to zaakceptowałem połączył mi lapka z siecią. W zaawansowanych wskazałem mu aby łączył sie tylko z siecią z punktem dostępu i odpaliło. Pozdrawiam i w razie pytań proszę pytać SKYPE arkadiusz733
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-01-07, 21:12 ]
Poprawa linka na klikanego.

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-01-07, 21:12 ]
Poprawa linka na klikanego.
Ostatnio zmieniony 2009-01-07, 21:12 przez arkadiusz733, łącznie zmieniany 1 raz.