Jaki internet????
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki internet????
Witam wszystkich,mam problem dotyczący internetu,a konkretnie wybrania operatora internetu.Mieszkam w nie wielkiej miejscowości,ale chcę posiadać internet.Chciałbym podpisać umowę na 12 miesięcy,ponieważ kupie modem oddzielnie.Obecnie posiadam modem ed77 i internet w orange,gdy spoglądam na program od modemu pokazuje mi on,że prędkość mojego internetu wynosi 188 kb/s co jest nie prawdą,gdyż mój modem ma maksymalną prędkość 177 kb/s.Proszę o pomoc w wybraniu operatora,a konkretnie to wybór między iPlusem ,a Orange Free..Będę wdzięczny.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki internet????
dawidek1616161 wchodzisz na wieprz.net.pl/bts, wyszukujesz swoją miejscowość, patrzysz jakie masz nadajniki i co oferuje Ci który operator. Potem kupujesz prepaida danej sieci która oferuje Ci najlepszą technologię, zaopatrzasz się w modem obsługujący tą technologię i testujesz. Zamiast modemu możesz użyc telefonu z tą funkcją.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dodam, że do testów możesz użyć nawet tego ED77. Chyba nie ma simlocka. Jeśli tak to po wygaśnięciu umowy możesz go usunąć za darmo u operatora.

Więc najpierw przetestuj na tym sprzęcie co masz prepaidy operatorów.
Jeśli nie masz tam szans na UMTS to najlepszym modemem do EDGE jest nokia z netmonitorem np.6630. Lepiej się sprawdzi w tej technologii niż najszybszy modem na rynku z obsługą HSDPA 7.2.dawidek1616161 pisze:ponieważ kupie modem oddzielnie

Więc najpierw przetestuj na tym sprzęcie co masz prepaidy operatorów.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Takie rzeczy to nie w Orange...Ufo atakuje pisze:wygaśnięciu umowy możesz go usunąć za darmo u operatora

HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- lukaso
- Użytkownik forum
Na górze jest test wrzucony z komputer świata przez Engelbert. Wiec przeczytaj go sobie i zdecyduj, wygrał iplus, orange był na ostatnim 4 miejscu...
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-05, 22:33 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-05, 22:33 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-05, 22:32 przez lukaso, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ale bzdury sugerujesz.lukaso pisze:Wiec przeczytaj go sobie i zdecyduj, wygrał iplus, orange był na ostatnim 4 miejscu...
-
- Mistrz bezprzewodowy
"Nie odnaleziono adresu"Sundance_kid pisze:dawidek1616161 wchodzisz na wieprz.net.pl/bts, wyszukujesz swoją miejscowość, patrzysz jakie masz nadajniki i co oferuje Ci który operator.
Krzysztof
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Taki artykuł może służyć jako bazę do rozpoczęcia poszukiwań, ale nie do podjęcia decyzji.lukaso pisze:Wiec przeczytaj go sobie i zdecyduj, wygrał iplus, orange był na ostatnim 4 miejscu..
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
http://www.wieprz.net/btsChris-Kr pisze:"Nie odnaleziono adresu"
-
Teraz jak będzie internet z tp opierający się o technologię CDMA to nie będzie żadnego konkurenta.

Damian
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W porównaniu do GPRS/EDGE na pewnoPatryk_ pisze:Teraz jak będzie internet z tp opierający się o technologię CDMA to nie będzie żadnego konkurenta.

-
Mam tylko takie pytanie do Patryk_ , a mianowicie czy 1 grudnia czyli daty kiedy ma się pojawić internet CDMA, będzie on dostępny wszędzie??? Na jakiej zasadzie będzie działał?
Damian
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Orange mówi o pokryciu 50% ludności kraju od 1.grudnia i 99% ludności najpóźniej do końca 2009 roku.wiktorss pisze:czy 1 grudnia czyli daty kiedy ma się pojawić internet CDMA, będzie on dostępny wszędzie???
Przejrzyj wątek n/t CDMA w dziale "Newsy" - http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f ... 3b1e24ab90
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Chris-Kr sorka, myslałam, że poprawiłam
wieprz.net/bts
[ Dodano: 2008-11-06, 18:18 ]
W Autoświecie zawsze dziwnym trafem wygrywają samochody niemieckie. Wiem, że to jest odpowiednik Auto Bild.

[ Dodano: 2008-11-06, 18:18 ]
Najlepszy test internetu komórkowego to taki jaki sam sobie zrobisz. A sugerowanie się tego typu gazetą jestlukaso pisze:Na górze jest test wrzucony z komputer świata przez Engelbert.

-
- Użytkownik forum
Ja też nie sugerował bym się tym artykułem,tym bardziej,że mieszkasz w mniejszej miejscowości,a tym co robili te testy,chyba się nie chciało po takich miejscowościach jeżdzić,bo tam z pewnością iPlus nie jest na pierwszym miejscu!Najlepiej jak sam zrobisz testy,bo wydatek na starter to kilkadziesiąt złotych i masz pewność,co najlepiej śmiga.U mnie na przykład era=edge,a plus=gprs,wiem ,bo testowałem(też mała miejscowość)
to samo jest i u mnie - jestem w orange bo mam EDGE inne sieci u mnie na chacie mają GPRS-chociaż 10km dalej UMTS czego i tam nie ma orange! 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Jak jesteśmy przy testach komórkowego internetu, to znalazłem jeszcze coś takiego:
http://www.telix.pl/artykul/z-komorkowym-modemem-w-polske-test-uslugi-iplus--orange-everywhere--blueconnect-oraz-playonline-0,24254.html
Sprawia wrażenie dość obiektywnie wykonanego.
http://www.telix.pl/artykul/z-komorkowym-modemem-w-polske-test-uslugi-iplus--orange-everywhere--blueconnect-oraz-playonline-0,24254.html
Sprawia wrażenie dość obiektywnie wykonanego.
Krzysztof
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ja nadal zostaję przy tym, że najlepszy test to taki jaki sobie sam wykonasz ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Użytkownik forum
I to jest prawidłowe podejście do tematu!Sundance_kid pisze:Ja nadal zostaję przy tym, że najlepszy test to taki jaki sobie sam wykonasz