Belkin f5d8633-4
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Belkin f5d8633-4
Witam dziś stałem się posiadaczem rutera o nazwie i modelu zamieszczonym w temacie.
wszystko montuje tak jak w poradniku.
No i po 1 kroku instlacji wyskakuje nie można się połączyć z ruterem.
Oki gdzieś tu na forum znalazłem że wtedy należy skonfigurować ruter przez www w którym wpisuje jego ip .
No oki wpisuje 192.168.2.4 no i po tem wyskakuje strona wpisz hasło i nazwe użytkownia. Oco chodzi ktoś może mi pomóc ?
wszystko montuje tak jak w poradniku.
No i po 1 kroku instlacji wyskakuje nie można się połączyć z ruterem.
Oki gdzieś tu na forum znalazłem że wtedy należy skonfigurować ruter przez www w którym wpisuje jego ip .
No oki wpisuje 192.168.2.4 no i po tem wyskakuje strona wpisz hasło i nazwe użytkownia. Oco chodzi ktoś może mi pomóc ?
Ostatnio zmieniony 2008-11-09, 09:13 przez andrzejpros, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Belkin
Nazwa jest ale gdzie model?andrzejpros pisze:Witam dziś stałem się posiadaczem rutera o nazwie i modelu zamieszczonym w temacie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Re: Belkin f5d8633-4
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:Hs8 ... wx1.th.jpg
o to on
Model belkin f5d8633-4
a tak a propo da się tak owe urządzenie sformatować jeśli tak to w jaki sposób ?
o to on

Model belkin f5d8633-4
a tak a propo da się tak owe urządzenie sformatować jeśli tak to w jaki sposób ?
- bob
- Guru bezprzewodowy
andrzejpros pisze:po tem wyskakuje strona wpisz hasło i nazwe użytkownia. Oco chodzi ktoś może mi pomóc ?
Manual do tego routera:andrzejpros pisze:da się tak owe urządzenie sformatować jeśli tak to w jaki sposób ?
http://cache-www.belkin.com.s3.amazonaw ... -4_man.pdf
-
A 60-second countdown will appear on the screen. When the
countdown reaches zero, the Router will be restarted. The Router
home page should appear automatically. If not, type in the
Router’s address (default = 192.168.2.1) into the navigation bar
of your browser.
O co łazi nieznam dobrze angielskiego ?
Tu jest o sformatowaniu ocb ?
countdown reaches zero, the Router will be restarted. The Router
home page should appear automatically. If not, type in the
Router’s address (default = 192.168.2.1) into the navigation bar
of your browser.
O co łazi nieznam dobrze angielskiego ?
Tu jest o sformatowaniu ocb ?
- bob
- Guru bezprzewodowy
http://translate.google.pl/translate_t#andrzejpros pisze:nieznam dobrze angielskiego ?
-
Ruter jest podłączony do komputera przez kabel ethernet i wszystko powinno być dobrze mianowicie wszystkie lampki powinny sie zapalić wczoraj wszystkie się normalnie paliły ale coś namieszałem i dziś palą sie tylko 3 lampka internetu i adsl w ogóle się nie pali ktoś może mi pomóc.?
Ktoś wie jak przywrócić w tym ruterze ustawienia fabryczne ? sformatować ?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-11-09, 13:04 ]
Poprawa byczków.
Ktoś wie jak przywrócić w tym ruterze ustawienia fabryczne ? sformatować ?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-11-09, 13:04 ]
Poprawa byczków.
Ostatnio zmieniony 2008-11-09, 13:03 przez andrzejpros, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Naciśnij i przytrzymaj przycisk "Resetuj" co najmniej 10 sekund,andrzejpros pisze:Ktoś wie jak przywrócić w tym ruterze ustwienia fabryczne ? sformatować ?
Następnie zwolnij go. Diody routera przez chwilę będą migać.
"Power / Ready" dioda zacznie migać. Gdy "Power / Ready" dioda ustabilizuje się ponownie, to ustawieni fabryczne będą przywrócone.
(Sekcja trzecia manuala strona 17.)
-
Dzieki bob wiem że troche zadaje głupie pytania no ale nie jestem dzieckiem techniki niestety.
Mam jeszcze 1 mam nadzieje ostatnie.
Co wpisac w te ramki?
http://img528.imageshack.us/my.php?imag ... tuupo4.png
Gdy wpisuje to co wg mnie tam powinno być to najwyraźniej jest źle bo w następnym kroku instalacji ruter nie może się połączyć z internetem.
Mam jeszcze 1 mam nadzieje ostatnie.
Co wpisac w te ramki?
http://img528.imageshack.us/my.php?imag ... tuupo4.png
Gdy wpisuje to co wg mnie tam powinno być to najwyraźniej jest źle bo w następnym kroku instalacji ruter nie może się połączyć z internetem.
- bob
- Guru bezprzewodowy
andrzejpros, masz może dokumentację od swojego ISP co do danych, które tam trzeba wpisać?
Możesz też zdać się na DHCP gdzie automatycznie zostaną te adresy IP pobrane od Twojego ISP ale nie rób tego przez CD instalatora tylko wejdź na router przez przeglądarkę internetową a w tym przypadku przez Operę wpisując w linijce adresu 192.168.2.1
Możesz też zdać się na DHCP gdzie automatycznie zostaną te adresy IP pobrane od Twojego ISP ale nie rób tego przez CD instalatora tylko wejdź na router przez przeglądarkę internetową a w tym przypadku przez Operę wpisując w linijce adresu 192.168.2.1
-
trochę odświeżę bo mam problem z tym urządzeniem mianowicie nie mam pojęcia jak go ustawić… opisuje problem…
potrzebuje podpiąć 3 komputery do sieci akademickiej (gniazdo w ścianie LAN) i do tego kilka urządzeń wifi. w trybie Access point gdzieś go zgubie i nie mogę się z nim połączyć. Gdy pracuje jako router to wcale nie mam neta… gdy wyłączę serwer DHCP to nie mam neta i znowu gubię router ;p jak sobie z tym poradzić
??
potrzebuje podpiąć 3 komputery do sieci akademickiej (gniazdo w ścianie LAN) i do tego kilka urządzeń wifi. w trybie Access point gdzieś go zgubie i nie mogę się z nim połączyć. Gdy pracuje jako router to wcale nie mam neta… gdy wyłączę serwer DHCP to nie mam neta i znowu gubię router ;p jak sobie z tym poradzić

Ostatnio zmieniony 2009-10-02, 06:09 przez bnq2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
bnq2, daj na początek <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all z kompa z podłączonym i działającym netem.