Ale to nic pojawiła sie w tt nowa taryfa miał być tańszy pakiet min na stacjonarne, zmieniłem i co

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-11-07, 16:10 ]
Wydzielone z >KLIK<
Moderator: Moderatorzy
Dzięki za ostrzeżenie, mam jeszcze jeden telefon w TT i nie będę tykał się zmiany taryfykrystianb pisze:Ale to nic pojawiła sie w tt nowa taryfa miał być tańszy pakiet min na stacjonarne, zmieniłem i co![]()
piiii piiii piiiii piiiii
![]()
piiiii mimo tego ze ten numer mam od 4 lat jestem traktowany jako nowy klijent po zmianie taryfy
Jedyne co TT warto zrobić to przenieść sie do innej sieci...Jaco pisze:Więc czy warto zmieniać?
Ja nie mam zamiaru przenosić numerów.No chyba że ten nadajnik który stoi nadal nie czynny rozbiorąkrystianb pisze:Jedyne co TT warto zrobić to przenieść sie do innej sieci...
Jak jest nieczynny to i tak nie ma znaczenia.Jaco pisze:No chyba że ten nadajnik który stoi nadal nie czynny rozbior
Ale w tej tabelce nie ma uwzględnionych (o ile dobrze patrzę) pakietów na SMSy i rozmowy do własnej sieci oraz tel. stacjonarnych. Mamy tam pakiet 25min./100SMS co daje nam 0,29gr/min. i 7gr SMS. Zatem jeżeli ktoś dzwoni głównie do sieci i wysyła tam SMSy lub dzwoni na numery stacjonarne, to też nie widzę powodów do przejścia.Jaco pisze:Aż tak wielkiej różnicy w cenach to nie ma w tym nowym Tak-Tak
A to już inna sprawa. Nie studiowałem tego nowego cennika dokładnie, ale czy jest tam jakaś sensowna stawka na korzystanie z internetu? Bo jeżeli nie (a tak słyszałem) to faktycznie cały czas TT ma gdzieś swoich klientów o czym był już cały wątek na forum. Jakoś spółka córka (Heyah) potrafiła to zrobić.krystianb pisze:Jedyne co TT warto zrobić to przenieść sie do innej sieci.
BliSki pisze:ale czy jest tam jakaś sensowna stawka na korzystanie z internetu?
Jest jeszcze pakiet 6zł / 600 sms na miesiąc, jak dla mnie opłaca się bardzoBliSki pisze:Ale w tej tabelce nie ma uwzględnionych (o ile dobrze patrzę) pakietów na SMSy
Nie ma juz SMS'ow w pakietach - tylko minuty. Od 5 listopada juz nie wymienialnosci Erajednostek na SMSy. Teraz to sa tylko minuty do Ery i stacjonarnych.BliSki pisze:Mamy tam pakiet 25min./100SMS co daje nam 0,29gr/min. i 7gr SMS. Zatem jeżeli ktoś dzwoni głównie do sieci i wysyła tam SMSy lub dzwoni na numery stacjonarne, to też nie widzę powodów do przejścia.
Przed chwilą kupiłem pakiet w TT za 7,32zł = 25 minut do Era, Heyah lub stacjonarne wymienne na 100 sms do Era i Heyah.yagi pisze:Nie ma juz SMS'ow w pakietach - tylko minuty. Od 5 listopada juz nie wymienialnosci Erajednostek na SMSy. Teraz to sa tylko minuty do Ery i stacjonarnych
Tak. Wyslij kilka SMSow do Ery i sprawdz z czego Ci zabralo - z kwoty czy z pakietupaszczak pisze:Skomentujesz to jakoś?
Tato z nowego TakTaka dzwoni za darmo do Heyah z bonus TakTak.yagi pisze:Tak. Wyslij kilka SMSow do Ery i sprawdz z czego Ci zabralo - z kwoty czy z pakietu
Kod: Zaznacz cały
BONUS TAK TAK
1 Erajednostka (1 minuta do sieci należących do PTC Sp. z o.o. lub krajowych sieci stacjonarnych lub 4 SMS-y do sieci należących do PTC Sp. z o.o.).
No to porażka ze strony Ery i TTkrystianb pisze:NIE!!! Jest tak jak było
Właśnie wysłałem SMSa i zdjęło z pakietu a nie z "gotówki".yagi pisze:Nie ma juz SMS'ow w pakietach - tylko minuty. Od 5 listopada juz nie wymienialnosci Erajednostek na SMSy. Teraz to sa tylko minuty do Ery i stacjonarnych.
No i jak w związku z tym co napisałem powyżej?yagi pisze:Wyslij kilka SMSow do Ery i sprawdz z czego Ci zabralo - z kwoty czy z pakietu
Próba wykonana na 4 telefonach, za każdym razem zdejmuje ze stanu pakietu.yagi pisze:Wyslij kilka SMSow do Ery i sprawdz z czego Ci zabralo - z kwoty czy z pakietu
I właśnie o tym pisałem i to było w moim porównaniu cenowymyagi pisze:Jest jeszcze jedna opcja - czy kupujecie Erajednostki za 7,32
Rozumiem, że nie dotyczy to taryfy Happy? Tylko tych nowych?krystianb pisze:Nie wiem czy to ktoś pisał czy nie, w nowym TT nie ma ani era jednostek do kupienia za te 7,32
Dotyczy tylko taryfy Nowy taktak innej teraz sie aktywować nie da, jak sie starter kupi to taka jest, wieć jesli ktoś mam Happy to niech nie myśli zmieniać!!!Rozumiem, że nie dotyczy to taryfy Happy? Tylko tych nowych?
No tak, bo potem zmienić się nie da. A gdyby się nawet dało, to znowu bylibyśmy jak nowi użytkownicy.krystianb pisze:wieć jesli ktoś mam Happy to niech nie myśli zmieniać!!!
Odświeżę temat.krystianb pisze:wieć jesli ktoś mam Happy to niech nie myśli zmieniać!!!
Poczekaj dłużej, to jest w kazdej taryfie, tylko obsuwe ostanio w tt mają i trzeb długo czekać na właczenie jakiego kolwiek pakietu. Wkurza mnie ta sieć, jedyne co mnie u nich trzyma to mój przeuroczy numer, za którego przeniesienie musiałbym 50zl im dać (a mówią że nie ma nic za darmo). A do tego zawsze jak kupuje nowy telefon to jestem tak do przodu, że taniej go moge dostać na alledrogo niż w taryfie za 100zl. Rynek komorek u nas stoi na głowie.paszczak pisze:Nie mogę kupić już tego pakietu tanich smsów 6zł / 600 szt, usługa niby przyjęta do realizacji a smsów nie ma, dobrze że kasy z konta nie zdjeło.
Czekam już kilka dni i nic, mógłbym pewnie zadzwonić do BOA ale jak pomyślę o takiej rozmowiekrystianb pisze:Poczekaj dłużej, to jest w kazdej taryfie
Gdzie ty tam czarny widzisz?paszczak pisze:tylko czemu zakładka jest na czarno - może nieaktywna jest???