Asus WL-500G Premium - brak połączenia bezprzewodowego

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cinekcool
Początkujący użytkownik forum

Asus WL-500G Premium - brak połączenia bezprzewodowego

Post autor: cinekcool »

Nie wiem, czy to dobre miejsce na pytanie, ale spróbuje...
Router do niedawna działał bezproblemowo. Nagle bez żadnych wcześniejszych uprzedzeń zniknęła sieć WLAN. Od tamtego czasu po włączeniu routera sieć pojawia się na chwile, znika, znowu się pojawia i tak w kółko. Próbowałem z różnym softem i kilka różnych niezależnych urządzeń potwierdziło, że to nie jest problem mojego laptopa tylko jednak routera. W serwisie powiedzieli mi, że wszystko jest ok :/ Zna ktoś ten problem z tym routerem? Jak go naprawić i czy odsyłać jeszcze raz do serwisu?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Asus WL-500G Premium - brak połączenia bezprzewodowego

Post autor: Jo_gurt »

cinekcool pisze:Próbowałem z różnym softem
Tzn z różnym softem na routerze czy na lapku?
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Posiadam owy router, ale takich problemów nie miałem. Może spróbuj wgrać nowy Firmware do Routera z tego linka i wgraj poprzez www (System Setup ---> Firmware Upgrade ---> Wybierz poprzednio ściągnięty plik i naciśnij Upload.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
cinekcool
Początkujący użytkownik forum

Post autor: cinekcool »

Z różnym softem na routerze próbowałem. Jak dla mnie ewidentnie wina sprzętu (co nieco się znam na informatyce, więc skonfigurowanie sieci nie jest jakimś wyzwaniem, tym bardziej że od nowości działała tak jak chciałem...) Na początku miałem soft z tej strony: http://koppel.cz/cdmawifi/download/170/ (potrzebny był mi do współpracy z E220), po awarii próbowałem z oryginalnym softem i nic...Możliwe są zakłócenia pracy routera przez inne urządzenia w pobliżu? (z tego co zauważyłem sąsiedzi mają także router bezprzewodowy, łapię ich sygnał u mnie).
ODPOWIEDZ