iplus - pamiętaj zapytać sprzedawcy od kiedy jest okres rozl
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iplus - pamiętaj zapytać sprzedawcy od kiedy jest okres rozl
Jak w tytule.
Kupiłem 15-ego paź, jednak faktura przyszła obciążając mnie za okres 15-20 paź. Myślę, że Pani 'zza lady' powinna mnie uprzedzić o tym fakcie. Sądziłem, że okres rozliczeniowy jest od daty zawarcia umowy.
Iplus ma promocję I-e dwa mies. za 1zł, ale to nie usprawiedliwia takiego postępowania sprzedawcy.
Ich firma (dosyć potężna) powinna dbać raczej o zadowolenie klientów niż o jeszcze większe zyski (wg mnie nie fair na tym poziomie).
Jakie są Wasze opinie?
Kupiłem 15-ego paź, jednak faktura przyszła obciążając mnie za okres 15-20 paź. Myślę, że Pani 'zza lady' powinna mnie uprzedzić o tym fakcie. Sądziłem, że okres rozliczeniowy jest od daty zawarcia umowy.
Iplus ma promocję I-e dwa mies. za 1zł, ale to nie usprawiedliwia takiego postępowania sprzedawcy.
Ich firma (dosyć potężna) powinna dbać raczej o zadowolenie klientów niż o jeszcze większe zyski (wg mnie nie fair na tym poziomie).
Jakie są Wasze opinie?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: iplus - pamiętaj zapytać sprzedawcy od kiedy jest okres rozl
A za ile Cię obciążyła? za 5/30 miesiąca i abonament za następny miesiąc?jamSoft pisze:jednak faktura przyszła obciążając mnie za okres 15-20 paź
To zrób reklamację jak nie będziesz miał promocji do 15.12 (umowę masz od 15.10)jamSoft pisze:Iplus ma promocję I-e dwa mies. za 1zł
Raczej dba o klientów.jamSoft pisze:powinna dbać raczej o zadowolenie klientów
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie ja tak miałem. Umowa podpisana 10.10.2007. Pierwsza faktura została wystawiona 18.10.2007 i dostałem rachunek:wojteks pisze:A za ile Cię obciążyła? za 5/30 miesiąca i abonament za następny miesiąc?
10.10.2007 - 16.10.2007: 14.01zł
17.10.2007 - 16.11.2007: 60.00zł
aktywacja w sieci: 50zł.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Na razie zapłaciłem za aktywację+1zł abonamentu. Nie wiem - w sumie - czy w kolejnym miesiącu miesiącu (gdy promocją będzie się kończyła) odliczą relatywnie do ilości dni promocji.
A kolega YaHooo to miał promocję za 1 czy 2 mies.?
A kolega YaHooo to miał promocję za 1 czy 2 mies.?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jamSoft, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
A wystarczyło przeczytać regulamin świadczenia usług i regulamin promocji, a wszystko stałoby się jasne. I nie trzeba "sądzić", "myśleć że" i nie musi się "wydawać".
Będziesz miał 2 miesiące po 1zł + tych kilka dni proporcjonalnie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
jamSoft ja niestety nie miałem promocji. Płaciłem od razu 60 zł. Ty zapłacisz podobnie jak ja. Z tym, że będziesz płacił po 1 zł przez pierwsze dwa miesiące.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Gdybym zawsze czytał wszystkie regulaminy od deski do deski ( w tym np agreementy podczas instalacji oprorgamowania) to bym nie zdążył zarobić na emeryturę.Engelbert pisze:A wystarczyło przeczytać regulamin świadczenia usług i regulamin promocji, a wszystko stałoby się jasne. I nie trzeba "sądzić", "myśleć że" i nie musi się "wydawać".
Nie chcę wchodzić dalej w polemikę - tak masz rację, ale przecież rzesze ludzi się na to nabiorą.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale o jakim nabieraniu mówisz? Dostaniesz dwa pełne cykle rozliczeniowe za 1zł, tak jak jest w umowie. Jeśli znalazłbyś czas na jej przeczytanie nie musiałbyś go trwonić na pisanie na forum.
- wojteks
- *** Administrator ***
Niby na co mają się nabrać?jamSoft pisze:ale przecież rzesze ludzi się na to nabiorą
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak chcesz poczytać o nabieraniu to tu zapraszam.ale przecież rzesze ludzi się na to nabiorą.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!