Witam. Mam następujący problem który sprowokowałem przez własna głupotę. Mianowicie mam siec w domu PC + laptop (WiFi). Posiadam ruter Linksys WRT54G. Przy ścieraniu kurzu nacisnąłem taki przycisk na przednim panelu rutera (podświetlenie pomarańczowe) i ten znaczek zaczął migać na biało i od tego momentu mój laptop nie widzi sieci itd. Co mam zrobić abym miał spowrotem internet. Internet na zwykłym PC jest. Proszę o odpowiedz i pomoc.Z góry dziekuję.
p.s Prosiłbym o tłumaczenie wręcz dosadne bo nie mam pojęciach o sieciach.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-15, 17:54 ]
Poprawa pisowni.
Laptop nie widzi sieci.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Laptop nie widzi sieci.
Ostatnio zmieniony 2008-11-15, 17:53 przez mass, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Laptop nie widzi sieci.
Czy na tym Linksysie masz tomato czy fabryczne oprogramowanie? Pytam, gdyż w tomato ten klawisz zwyczajnie wyłącza WiFi. Aby zaczęło działać trzeba go wcisnąć ponownie.mass pisze:Przy ścieraniu kurzu nacisnąłem taki przycisk na przednim panelu rutera (podświetlenie pomarańczowe) i ten znaczek zaczął migać na biało i od tego momentu mój laptop nie widzi sieci itd.
Fabrycznie ten klawisz jest odpowiedzialny z tego co pamiętam za szybkie "parowanie" urządzeń na WiFi, ale nie wgłębiałem siew to nigdy, bo wszystkie WRT54 które instalowałem miały na dzień dobry tomato

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
teraz laptop widzi mi siec z włączonymi zabezpieczeniami ale nie moge sie do niej podłączyć chce nazwe sieci i hasło gdzie to moge znaleźć na starym kompie ?
Ostatnio zmieniony 2008-11-16, 12:52 przez mass, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Na starym nie znajdziesz. Musisz wejść w Panel administracyjny routera, Wireless i tam poszukać hasła i nazwy sieci (albo ustawić własne dane). Wejdziesz po kablu wpisując IP bramy.mass pisze:na starym kompie
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Tez tak sugeruję, bo to najpewniejsze rozwiązanie.wojteks pisze:Musisz wejść w Panel administracyjny routera, Wireless i tam poszukać hasła i nazwy sieci (albo ustawić własne dane).
Pozdr, (R) BliSki. (tm)