Laptop nie widzi sieci.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mass
Początkujący użytkownik forum

Laptop nie widzi sieci.

Post autor: mass »

Witam. Mam następujący problem który sprowokowałem przez własna głupotę. Mianowicie mam siec w domu PC + laptop (WiFi). Posiadam ruter Linksys WRT54G. Przy ścieraniu kurzu nacisnąłem taki przycisk na przednim panelu rutera (podświetlenie pomarańczowe) i ten znaczek zaczął migać na biało i od tego momentu mój laptop nie widzi sieci itd. Co mam zrobić abym miał spowrotem internet. Internet na zwykłym PC jest. Proszę o odpowiedz i pomoc.Z góry dziekuję.

p.s Prosiłbym o tłumaczenie wręcz dosadne bo nie mam pojęciach o sieciach.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-15, 17:54 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-15, 17:53 przez mass, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Laptop nie widzi sieci.

Post autor: zDaleKi »

mass pisze:Przy ścieraniu kurzu nacisnąłem taki przycisk na przednim panelu rutera (podświetlenie pomarańczowe) i ten znaczek zaczął migać na biało i od tego momentu mój laptop nie widzi sieci itd.
Czy na tym Linksysie masz tomato czy fabryczne oprogramowanie? Pytam, gdyż w tomato ten klawisz zwyczajnie wyłącza WiFi. Aby zaczęło działać trzeba go wcisnąć ponownie.
Fabrycznie ten klawisz jest odpowiedzialny z tego co pamiętam za szybkie "parowanie" urządzeń na WiFi, ale nie wgłębiałem siew to nigdy, bo wszystkie WRT54 które instalowałem miały na dzień dobry tomato :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
mass
Początkujący użytkownik forum

Post autor: mass »

teraz laptop widzi mi siec z włączonymi zabezpieczeniami ale nie moge sie do niej podłączyć chce nazwe sieci i hasło gdzie to moge znaleźć na starym kompie ?
Ostatnio zmieniony 2008-11-16, 12:52 przez mass, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

mass pisze:na starym kompie
Na starym nie znajdziesz. Musisz wejść w Panel administracyjny routera, Wireless i tam poszukać hasła i nazwy sieci (albo ustawić własne dane). Wejdziesz po kablu wpisując IP bramy.
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

wojteks pisze:Musisz wejść w Panel administracyjny routera, Wireless i tam poszukać hasła i nazwy sieci (albo ustawić własne dane).
Tez tak sugeruję, bo to najpewniejsze rozwiązanie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ