Dzielenie internetu

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Marcin5565
Początkujący użytkownik forum

Dzielenie internetu

Post autor: Marcin5565 »

Witam
Posiadam iPlusa i właśnie podzieliłem go na dwa komputer(komputery połączone są skrosowanym kablem, połączenie OK :D).
Naszło mnie pytanie czy w związku z tym nie spowoduje to jakichś niepożądanych efektów typu wzrost rachunków, czy innego typu problemów?? jestem zielony w tym temacie i dlatego proszę o odpowiedź.
Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Dzielenie internetu

Post autor: krystianb »

Marcin5565 pisze:Naszło mnie pytanie czy w związku z tym nie spowoduje to jakichś niepożądanych efektów typu wzrost rachunków, czy innego typu problemów??
Nie, co prawda nie pamietam co jest w regulaminie, ale jeszcze nikt nie miał z tego powodu problemow, tym operatorom to rybka co robisz z ich internetem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Marcin5565 pisze:Posiadam iPlusa i właśnie podzieliłem go na dwa
Masz abonament, jest w nim limit ściągniętych danych. Od tego rachunek nie wzrośnie ale możesz szybko limit osiągnąć.
Nie pomagam na PW!
Marcin5565

to że limit może się szybciej wyczerpać to rozumiem.
Ale to że rozdzieliłem łącze nie spowoduje np łączenia się przez CSD itp.?
Ostatnio zmieniony 2008-11-21, 19:12 przez Marcin5565, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Marcin5565 pisze:Ale to że rozdzieliłem łącze nie spowoduje np łączenia się przez CSD itp.?
Jeśli poprawnie wszystko zrobiłeś to nic sie nie stanie. Z reszta po csd to najłatwiej sie połączyć z aplikacji plusa, ktorej najlepiej sie pozbyć. Do rozdzielania netu najlepiej dialup zrobić i właczyć automat, żeby sam sie łączył jak drugi komp chce neta. A w ten sposob po csd połączyć sie nie da, chyba żę ktoś zna ten czarodziejski numer i go wpisze zamiast *99#. No i trzeba uważać na dialery, bo ostantnio z komorek na coraz wiecej numerow mozna sie łączyć.
Marcin5565

w połączeniu iPlusa to tylko zaznaczyłem opcje "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprze połączenie internetowe tego komputera" więc myślę że to nie spowoduje zmian w sposobie łączenia z internetem.
Dzięki. :D
Ostatnio zmieniony 2008-11-21, 19:18 przez Marcin5565, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Spokojnie możesz zaznaczyć też połącz jesli niepołaczony, jest tam coś takiego. Reszte juz wyżej napisałęm
Jolek

Post autor: Jolek »

Witam jestem nowy mam pytanie w tej samej kwesti. Mam siec w domu skrosowana przez kabel. Wszystko dziala mozna wymieniac pliki, drukowac i takie tam. Na moim kompie mam IPlusa i chcialbym zeby na laptopie tez byl. Wszystko niby jest git wybralem tutaj ze udostepnic internet a jednak na laptopie nie moge sie polaczyc;/ Czy ktos ma jakies rady?? Moze byc GG 5310405 albo tutaj w temacie. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Jolek pisze:Czy ktos ma jakies rady?
Włączyć ICS (w :faq: dokładnie pisze co zrobić)
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Jolek pisze:Czy ktos ma jakies rady?
Przeglądałeś cały ten wątek: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> ??
ODPOWIEDZ