mieszkam 8km od Siedlec i mimo to mam transfer max na EDGE'u, jednak to trochę mała prędkość, poza tym konkurencja powinna nie spać.
Ktoś wie kiedy będzie UMTS w moim mieście?

Moderator: Moderatorzy
Najlepiej zapytaj swojego operatora.djwyrebas pisze:Ktoś wie kiedy będzie UMTS w moim mieście?
Byłem wczoraj i Era nie ma, a w telefonie mam 3G i z ciekawości zaglądałem na wyświetlacz. Tylko plus ma 3G.djwyrebas pisze:wszyscy operatorzy w Siedlcach już mają 3G tylko nie orange.
w salonie ci tak powiedzieli?ja.michal pisze:Byłem wczoraj i Era nie ma...
Przy Jagiełły jak chodziłem po stronach na karcie plusa wyskakiwało 3.5G czyli HSDPA. W komputerze nie testowałem.djwyrebas pisze:Plus ma u mnie HSDPA?? Bo na mapce jest nie jasno określone...
Nie wiem czy to na stałe czy jakiś test tylko, ale dziś modem załapał 3Gdjwyrebas pisze:wszyscy operatorzy w Siedlcach już mają 3G tylko nie orange.
mieszkam 8km od Siedlec i mimo to mam transfer max na EDGE'u, jednak to trochę mała prędkość, poza tym konkurencja powinna nie spać.
Ktoś wie kiedy będzie UMTS w moim mieście?
To ja już nie wiem o jakim modemie piszesz. iCon wielki biały jest przecież 1.8Mb/s taka predkość Ci sie wyswietlać powinna w połączeniu, jeśli tak to jest upgradowany. A z telefon może ma uszkodzoną antene 2.1GHz i dlatego tak słabo zasięg łapie.djwyrebas pisze:-dzisiaj pojawiła się cyfra 3+, żadnej kreski zasięgu, na modemie USB GlobeSurfer ICON świcie się lampka od 3G.
-wyniki testów prędkości to ok 200 KB/s
a telefon (k800i), który w centrum Siedlec wykrywa 3G, u mnie (czyli w Chodowie- 6km od BTSa, ale go widzę dobrze z okna) nie wykrywa 3G.
-i jakim cudem takie wyniki na 3G, bo raz, że w Siedlcach nie ma HSDPA, a dwa, że mój modem nie obsługuje tej technologii...
HSDPA na tym modemie chyba nie ma rozrózninia gprs/edge i umts/hsdpa, sam pisałeś ze w orangowym programie 3+g sie pojawiło. Zainstaluj zamias tego ich programu GT connect wtedy sie będzie wyswietlać technologia troche bardizej dokładnie.djwyrebas pisze:a poza tym w 3G max
Też dodałem:ja.michal pisze:Jeszcze jest Płock 3G Play z szacunkowym zasięgiem
Wszystko się przyda.ja.michal pisze:Ale to kumplowi robiłem, żeby sobie mógł wyobrazić co i jak.
No też mi się tak wydaje.canidy pisze:No tak, ale czy zatem nie wystarczy antena kierunkowa?
Jakbym powiedział, że nie są takie duże.canidy pisze:Siedlce o ile pamiętam są dosyć duże obszarowo, ale chyba nie aż tak?