Pomocy! Problem z kartą bezprzewodową BROADCOM 4322AG
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomocy! Problem z kartą bezprzewodową BROADCOM 4322AG
Witam!
Mam problem z kartą bezprzewodową tak jak w tytule. Problem polega na tym,że, iż jak następuje:
1. Przy uruchamianiu komputera karta próbuje odnowić adres IP, ale wyskukuje komunikat że nie można połączyć się z siecią, lub łączność jest ograniczona.
2. Przy podłączeniu kabelka LAN nagle okazuje się że mam połączenie także przez sieć bezprzewodową (to znaczy nagle jednak się łączy z siecią bezprzewodową)!
Może ktoś się spotkał z takim problemem??
Ktokolwiek wie??
Sprzęt: karta w lapku: broadcom 4322AG, router TP-LINK WR 340 GD
Dodam, że na drugim lapku z jakimś Atherosem na pokładzie bezproblemowo net chodzi, tak więc wina najprawdopodobniej leży po stronie konfiguracji mojej karty, teraz tylko pytanie, gdzie??
Jeszcze jedno pytanko, ewentualnie prośba o skierowanie gdzie indziej, jak skonfigurować router, żeby prędkość przesyłu była jak największa??
Pozdrawiam!
Mam problem z kartą bezprzewodową tak jak w tytule. Problem polega na tym,że, iż jak następuje:
1. Przy uruchamianiu komputera karta próbuje odnowić adres IP, ale wyskukuje komunikat że nie można połączyć się z siecią, lub łączność jest ograniczona.
2. Przy podłączeniu kabelka LAN nagle okazuje się że mam połączenie także przez sieć bezprzewodową (to znaczy nagle jednak się łączy z siecią bezprzewodową)!
Może ktoś się spotkał z takim problemem??
Ktokolwiek wie??
Sprzęt: karta w lapku: broadcom 4322AG, router TP-LINK WR 340 GD
Dodam, że na drugim lapku z jakimś Atherosem na pokładzie bezproblemowo net chodzi, tak więc wina najprawdopodobniej leży po stronie konfiguracji mojej karty, teraz tylko pytanie, gdzie??
Jeszcze jedno pytanko, ewentualnie prośba o skierowanie gdzie indziej, jak skonfigurować router, żeby prędkość przesyłu była jak największa??
Pozdrawiam!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Pomocy! Problem z kartą bezprzewodową BROADCOM 4322AG
Spróbuj wyłączyć kartę ethernet (w menagerze urządzeń), coś mi sie wydaję że tu może być problem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Już próbowałem, ale będę jeszcze testował. Niestety ciągle bez zmian. Też mam wrażenie że się gryzie z "kablówką" dzięki!
-
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł/propozycję/uwagę?
Problem, cały czas jest aktualny, dodam jeszcze, że włączanie i wyłączanie urządzeń w managerze nic nie daje niestety...
Pozdrawiam!
Problem, cały czas jest aktualny, dodam jeszcze, że włączanie i wyłączanie urządzeń w managerze nic nie daje niestety...
Pozdrawiam!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Próbowałeś zmienić sterownik?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A jak łączysz się z siecią bezprzewodową? Jak za pomocą mechanizmu wbudowanego w Windows to użyj oprogramowania producenta. Tak samo na odwrót.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dobra, dzięki wszystkim za zainteresowanie i próby pomocy!
Znalazłem przyczynę całego zamieszania i nie ma to związku za sterownikami, czy sprzętem! Po prostu firewall Comodo uwziął się i porobił mi konflikty pomiędzy urządzeniami. Złapałem go na podobnej akcji w momencie jak nie chciał mi pozwolić na uruchomienie niektórych aplkacji, lub stwarzał im problemy! po odinstalowaniu wszystko śmiga!
Jeszcze raz wielkie dzięki odpowiadającym!

Znalazłem przyczynę całego zamieszania i nie ma to związku za sterownikami, czy sprzętem! Po prostu firewall Comodo uwziął się i porobił mi konflikty pomiędzy urządzeniami. Złapałem go na podobnej akcji w momencie jak nie chciał mi pozwolić na uruchomienie niektórych aplkacji, lub stwarzał im problemy! po odinstalowaniu wszystko śmiga!
Jeszcze raz wielkie dzięki odpowiadającym!

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dzięki, że napisałeś co było źle 

Pozdrawiam YaHooo 

-
Heh, jak ktoś się zainteresował, to nie widizałem innego wyjścia, coby po poznaniu rozwiązania opisać je tutaj :-)YaHooo pisze:Dzięki, że napisałeś co było źle
Pozdrawiam!
-
Siema... Mam problem z siecią bezprzewodową. Kiedy jestem u kumpla zawsze podłączałem się do jego sieci bezprzewodowej i net normalnie śmiagał... w tym tygodniu w pewnej chwili połączenie jakby padło [nie mogłem wejśc na żadną stronkę]... próbowałem się połaczyć ale od tamtego momentu nie idzie. Najdziwniejsze jest to, że jak teraz próbuje się podpiąć to według programu którego używam połaczenie jest właczone i wszystko jest ok: szybkość, podane ip... ale jak chcę odpalić jakiś program używający internetu np gg, czy po prostu przeglądarkę płaczenia nie wykrywa... mam acera aspire 3693, xp, karta sieciowa: broadcom 802.11g, do połaczenia uzywam albo windowsa albo programu broadcom... z góry dzięki za pomoc...
Ostatnio zmieniony 2009-01-10, 18:02 przez dondanon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie ma się co dziwić gdyż sam piszesz żedondanon pisze:w pewnej chwili połączenie jakby padło [nie mogłem wejśc na żadną stronkę]..
dondanon pisze:odłączałem się do jego sieci bezprzewodowej

-
lol widać że nie było tam literki "p" ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz jakiegoś firewalla?, antywirusa? czy idzie ping na IP routera (bramy)?dondanon pisze:ale jak chcę odpalić jakiś program używający internetu np gg, czy po prostu przeglądarkę płaczenia nie wykrywa
Nie pomagam na PW!