sebapiek123 pisze:nie rozumiem co to znaczy zbrandowan
Zrobiony pod danego operatora, wstawki z logo, kolorki itd. W przypadku softów to dodatki typu Orange Menu, Era Omnix itd. Ale to raczej telfonów dotyczy ale napisałam żeby Ci bardziej rozjasnic sytuacje.
a jakiego powinienem ,lub jaki byś polecał póki wszystkiego się nie dowiem na temat tego modemu to używam modemu telefonicznego z noki3110c przez bluetooth ale muli się strasznie
Ostatnio zmieniony 2008-11-27, 18:22 przez sebapiek123, łącznie zmieniany 2 razy.
jestem całkiem zielony nawet nie wiem co to EDGE używam GPRS
Tak bardzo prosto: transmisja danych umozliwiająca transfery do 236 kb/s dla porównania GPRS umozliwia transfer do około 58 kb/s.
[ Dodano: 2008-11-27, 20:27 ] http://www.wieprz.net/bts/ - popatrz na tej mapce. Może inny operator oferuje Ci coś lepszego bo używac cały czas GPRSu to jest dla naprawde cierpliwych.
Sundance_kid pisze:Cały czas? Ten telefon ma lepszą klase EDGE niż ten modem.
Zobacz w ustawieniach Tam jest chyba taka opcja Łącz używając ale nie pamiętam . A jaki masz zasięg na telefonie? W sensie blueconnecta jak włożysz startówke do tele. to ile kresek ?
sluchacz. pisze:A jaki masz zasięg na telefonie? W sensie blueconnecta jak włożysz startówke do tele. to ile kresek ?
Można mieć full zasięg a transfer kiepski. Wszystko zależy od obciążenia nadajnika. Jeśli w danej miejscowości jest nadajnik danego operatora to zapewne większość użytkowników telefonów komórkowych i nie tylko ma w nim usługę. Trzeba pamiętać że rozmowy mają pierwszeństwo nad transmisją danych.
w telefonie mam ful zasięg mam też kabel ale kabelkiem występuje cały czas jaki komunikat że nie można ustanowić połączenia błąd bodajże 777 albo 687 dlatego jadę na blutooth
sebapiek123 pisze:widnieje ale to i tak nic nie daje
Zapewne coś źle robisz i dlatego tak się dzieje.Odinstaluj wszystko co związane z telefonem i zainstaluj ponownie. Robiąc <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> przez telefon skorzystaj z . Powinno działać bez problemu. Nie zapomnij dopisać komendy dodatkowej. To o wiele ułatwia połączenie.