Huawei e220 do którego wgrałem nowy firmware - problem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bankrot
Początkujący użytkownik forum

Huawei e220 do którego wgrałem nowy firmware - problem

Post autor: bankrot »

Witam
Posiadam huawei e220 do którego wgrałem nowy firmware. Ten co podnosi prędkość do 7.2 i pojawił się problem ponieważ w miejscu gdzie jest słabszy zasięg ( GPRS ) po wpisaniu pinu komp gubi modem, po czym po chwili prosi znowu o pin i tak w kółko. Nie jest to problem uszkodzonego kabla czy portu. Aktualizacje pobrałem ze strony ery. Byłbym niezwykle wdzięczny za pomoc :)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-04, 09:56 ]
Poprawa pisowni.
Dziel wypowiedź na jakieś zdania, używaj kropek, przecinków i dużych liter wtedy można coś zrozumieć.
Ostatnio zmieniony 2008-12-04, 09:55 przez bankrot, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e220 do którego wgrałem nowy firmware - problem

Post autor: YaHooo »

bankrot pisze:Nie jest to problem uszkodzonego kabla czy portu.
Czyli mam rozumieć, że sprawdzałeś modem na innym komputerze, oraz, że problem występuje na krótkim oraz podwójnym kablu?

A w takim razie można odinstalować modem oraz wsztystko co z nim związane z poziomu Menadżera Urządzeń i ponownie zainstalować modem.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
bankrot
Początkujący użytkownik forum

Post autor: bankrot »

problem polega na tym ze modem działa na tym samym kompie ( laptop ) tylko nie wszędzie jak jestem w o słabszym zasięgu to jest lipa gubi modem jadę na drugi koniec karkowa jest wszystko oki w momencie gdy chce wymusić tryb pracy na EDGE/GPRS to również go gubi modem mam nadziej ze napisałem to w miare zrozumiale
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

bankrot pisze:napisałem to w miare zrozumiale
Niezrozumiały bełkot

Gdzie kropki, przecinki, duże litery?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

bankrot już raz zwróciłem Ci uwagę za pisanie niezrozumiałych postów. Pisz jak inni ludzie. Bo nawet nie wiadomo o co Ci chodzi.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ