Ovslink wl 5460 ap v2 firmware

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysiaczek5
Początkujący użytkownik forum

Ovslink wl 5460 ap v2 firmware

Post autor: krzysiaczek5 »

Mam problem z ovslinkiem. Dostałem wl 5460 v2 od swojego dostawcy internetu. Mialem firmware e9. Poczytalem na forach i zmienilem na e10. Zmienialem jeszce na inne firmaware ale i tak nie przynosilo lepszych efektow. Najgorzej mi chodzilo z e 11 i przeinstolwalem spowrotem na e10.Teraz internet chodzi mi wolniej i mam mniejsza sile sygnalu. Nadajnik z ktorego odbieram internet jest okolo 40 m od mojej anteny takze sygnal powinien byc idealny. Przestawialem antene i maksymalnie mam sile 81 a wczesniej nawet 100 bylo. Gdy pobieram z torrentow nie chce mi sie łaczyc z serwerami. Chcoalbym wrocic do oryginalnego firmware ale nie moge nigdzie znalezc. Na stronie airlive nie ma tego biosu a na roznych stronach jesli ktos podaje ze jest to e9 to po rozpakowaniu jest e10. Prosze o oryginalne firmware albo o jakas pomoc z tym ovslinkiem.
KRIS
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Ovslink wl 5460 ap v2 firmware

Post autor: morion »

coś mi się wydaje że to nie jest wina ovislinka... przyjrzałbym sie raczej antenie i kablowi... albo nadajnikowi dostawcy ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
krzysiaczek5

Nadajnik dostawcy jest ok. Inni z mojej miejscowosci korzystaja z niego i nie maja problemow. Kabel jest dobry bo caly czas jest jakis sygnal, rozni sie sila sygnalu tylko jak zmienie na e11 wtedy jest gorzej. Moge gdzies dostac oryginalny e9 ? Na tym firmware najlepiej mi wszystko chodzilo.
KRIS
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Najlepiej znalezc kogos kto ma to urzadzenie, niech zrobi kopie swojego firmware
krzysiaczek5

Moj kolega ma to samo urzadzenie bo korzysta z tego samego dostawcy ale ma firmware oryginalne e9. Bralem od niego configa ale nic nie pomoglo, jak zrobic kopie firmware ??
KRIS
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Dokladnej procedury ci nie powiem, bo nie mam tego sprzetu, ale tutaj masz cos takiego:
http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=14145
czyli troche w druga strone. Na logike to jakbys tak telnetowal sie na router i sprobowal znalezc komende typu read albo cos takiego ktora umozliwilaby zczytanie flasha do pliku.
Pamietaj ze to wyzej to tylko przyklad telnetowania, nic tam nie zapisuj na kolegi ovislinku!
gogo2424

Post autor: gogo2424 »

krzysiaczek5 pisze:Moj kolega ma to samo urzadzenie bo korzysta z tego samego dostawcy ale ma firmware oryginalne e9. Bralem od niego configa ale nic nie pomoglo, jak zrobic kopie firmware ??
Proponowalbym pozyczyc od kolegi AP i sprawdzic jak na jego urzadzeniu bedzie pracowal u Ciebie net Nie wydaje mi sie ze to sprawa oprogramowania Twojego AP tylko to wylacznie Twoja instalacja tak pracuje
OVISLINK AirLive AP- 5460APv2_e11
VOIP -Linksys PAP2T EU
Acor Twintel Voip/GSM
Linksys RT31P2-EU
papi337

Post autor: papi337 »

Witam

Jakie jest domyślne hasło i nazwa użytkownika w punkcie dostępowym ,,WL-5460 AP v2'' ??
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

papi337, zajdź na stronę ovislinka i zassij sobie manual w PDFie, będziesz wszystko wiedział :]
tomogr

Post autor: tomogr »

papi337 pisze:Witam

Jakie jest domyślne hasło i nazwa użytkownika w punkcie dostępowym ,,WL-5460 AP v2'' ??
Z tego co wiem domyślnie profil nie ma hasła. Nazwa użytkownika jest zawsze admin.
Sprawdzałeś może Power Level na swoim AP? To może być przyczyna słabego sygnału.
ODPOWIEDZ