Ovslink wl 5460 ap v2 firmware
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Ovslink wl 5460 ap v2 firmware
Mam problem z ovslinkiem. Dostałem wl 5460 v2 od swojego dostawcy internetu. Mialem firmware e9. Poczytalem na forach i zmienilem na e10. Zmienialem jeszce na inne firmaware ale i tak nie przynosilo lepszych efektow. Najgorzej mi chodzilo z e 11 i przeinstolwalem spowrotem na e10.Teraz internet chodzi mi wolniej i mam mniejsza sile sygnalu. Nadajnik z ktorego odbieram internet jest okolo 40 m od mojej anteny takze sygnal powinien byc idealny. Przestawialem antene i maksymalnie mam sile 81 a wczesniej nawet 100 bylo. Gdy pobieram z torrentow nie chce mi sie łaczyc z serwerami. Chcoalbym wrocic do oryginalnego firmware ale nie moge nigdzie znalezc. Na stronie airlive nie ma tego biosu a na roznych stronach jesli ktos podaje ze jest to e9 to po rozpakowaniu jest e10. Prosze o oryginalne firmware albo o jakas pomoc z tym ovslinkiem.
KRIS
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Ovslink wl 5460 ap v2 firmware
coś mi się wydaje że to nie jest wina ovislinka... przyjrzałbym sie raczej antenie i kablowi... albo nadajnikowi dostawcy 

jutro to dzis... tyle że jutro 

-
Nadajnik dostawcy jest ok. Inni z mojej miejscowosci korzystaja z niego i nie maja problemow. Kabel jest dobry bo caly czas jest jakis sygnal, rozni sie sila sygnalu tylko jak zmienie na e11 wtedy jest gorzej. Moge gdzies dostac oryginalny e9 ? Na tym firmware najlepiej mi wszystko chodzilo.
KRIS
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej znalezc kogos kto ma to urzadzenie, niech zrobi kopie swojego firmware
-
Moj kolega ma to samo urzadzenie bo korzysta z tego samego dostawcy ale ma firmware oryginalne e9. Bralem od niego configa ale nic nie pomoglo, jak zrobic kopie firmware ??
KRIS
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Dokladnej procedury ci nie powiem, bo nie mam tego sprzetu, ale tutaj masz cos takiego:
http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=14145
czyli troche w druga strone. Na logike to jakbys tak telnetowal sie na router i sprobowal znalezc komende typu read albo cos takiego ktora umozliwilaby zczytanie flasha do pliku.
Pamietaj ze to wyzej to tylko przyklad telnetowania, nic tam nie zapisuj na kolegi ovislinku!
http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?t=14145
czyli troche w druga strone. Na logike to jakbys tak telnetowal sie na router i sprobowal znalezc komende typu read albo cos takiego ktora umozliwilaby zczytanie flasha do pliku.
Pamietaj ze to wyzej to tylko przyklad telnetowania, nic tam nie zapisuj na kolegi ovislinku!
-
Proponowalbym pozyczyc od kolegi AP i sprawdzic jak na jego urzadzeniu bedzie pracowal u Ciebie net Nie wydaje mi sie ze to sprawa oprogramowania Twojego AP tylko to wylacznie Twoja instalacja tak pracujekrzysiaczek5 pisze:Moj kolega ma to samo urzadzenie bo korzysta z tego samego dostawcy ale ma firmware oryginalne e9. Bralem od niego configa ale nic nie pomoglo, jak zrobic kopie firmware ??
OVISLINK AirLive AP- 5460APv2_e11
VOIP -Linksys PAP2T EU
Acor Twintel Voip/GSM
Linksys RT31P2-EU
VOIP -Linksys PAP2T EU
Acor Twintel Voip/GSM
Linksys RT31P2-EU
-
Witam
Jakie jest domyślne hasło i nazwa użytkownika w punkcie dostępowym ,,WL-5460 AP v2'' ??
Jakie jest domyślne hasło i nazwa użytkownika w punkcie dostępowym ,,WL-5460 AP v2'' ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
papi337, zajdź na stronę ovislinka i zassij sobie manual w PDFie, będziesz wszystko wiedział ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Z tego co wiem domyślnie profil nie ma hasła. Nazwa użytkownika jest zawsze admin.papi337 pisze:Witam
Sprawdzałeś może Power Level na swoim AP? To może być przyczyna słabego sygnału.