Witam to mój pierwszy post na tym forum - jestem świeżym użytkownikiem modemu firmy voldafone e169 -
Niestety po kilku dniach użytkowania jestem zawiedziony ;/
Kupiłem go na allegro myśląc że będzie ok
, ale jak się okazuje korzystam z internetu z play i źle mi to działa
Wcześniej zrobiłem próbę i poszedłem do playa i wziąłem tą ich promocję na 7 dni net i wziąłem modem ten tańszy
, czyli E220
Powiem szczerze
, że w dzień działa to spoko ale pod wieczór niestety sieć jest przeciążona i net strasznie zamula (oddałem po 3 dniach użytkowania i rozwiązałem umowę)
, ale do czego dążę - chodzi oto że zamiast kupić ten sam modem co testowałem biorąc ze sklepu to kupiłem na allegro niby nowszy model ściągnięty sim itp i tu okazało się jest źle ;/
Modem łączy się z internetem
, ale co minutę albo dwie jakby przechodził w stan uśpienia i strony nie chcą się otwierać
. Wtedy kolor diody na modemie przechodzi w niebieski
, a jak już się wzbudzi jest jaśniutko zielony i wtedy działa ok
. Ale to jak mówię minute dwie i po chwili znowu przeskakuje na niebiesko
Strasznie mnie to wkurza bo nie mam płynnego netu tylko muszę klikać kilka razy na stronę żeby się odpaliła
Nie wiem czy ktoś miał już taki problem i czy można coś z tym zrobić
. Jeśli nic to chyba będę musiał go sprzedać na allegro z zaznaczeniem że kiepsko działa w sieci play i kupić inny model - eh kasa i czas stracony
Dodam że net mam na kartę płacę 50 zł na dwa miesiące i to mi spokojnie wystarcza
, bo jest bonus na 4Gb danych
A co do modemu
. Z tego co wiem soft jest wgrany najnowszy
, a czy da się coś z tym jeszcze zrobić żeby działało to bez przerw??
z góry dzięki za pomoc
.
Aha zauważyłem właśnie że jak pali się dioda na zielono to przy zasięgu mam HSDPA a ja zapala się niebieska to już jest WCDMA
Korzystam z programu Mobile Partner
. Ustawiłem w opcjach żeby używał tylko WCDMA only innych opcji oprócz GSM czyli GPRS niema
Poziom sygnału mam 72%
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-08, 23:39 ]
Poprawa pisowni.
Używaj wielkich liter, przecinków oraz więcej kropek. Inaczej ciężko się czyta.