Nokia 6120 jako modem przez bluethoth
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nokia 6120 jako modem przez bluethoth
Witam
Tak jak w temacie - co zrobic, zeby telefon nie pytal sie bezprzerwy o to czy przyjac polaczenie od laptopa - chcialbym aby od mojego laptopa przyjmowal to polaczenie domyslnie, bo kilkukrotne pytanie o przyjecie polaczenia w trakcie jednej sesji jest lekko irytujace.
Przepraszam jesli temat byl juz poruszany, ale jakos nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczow
Tak jak w temacie - co zrobic, zeby telefon nie pytal sie bezprzerwy o to czy przyjac polaczenie od laptopa - chcialbym aby od mojego laptopa przyjmowal to polaczenie domyslnie, bo kilkukrotne pytanie o przyjecie polaczenia w trakcie jednej sesji jest lekko irytujace.
Przepraszam jesli temat byl juz poruszany, ale jakos nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczow
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Nokia 6120 jako modem przez bluethoth
zoli1, nie pamiętam dokładnie jak to się wyłączało. Ale gdzieś w ustawieniach bluetooth jest uwierzytelnianie. W E51 tam to jest. Nie wiem jak tu. W 2 miejscach są ustawienia BT. W obydwu trzeba poszukać.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
zoli1 najlepiej będzie jak wyszukasz komputer i dodasz go do zaufanych urządzeń. Wtedy telefon nie powinien się pytać przy próbie połączenia.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
W ustawieniach tego sparowanego urządzenia w telefonie wybierz opcję Auto - połączenie bez potwierdzania. Jest ta funkcja w menu BT w zakładce Urządzenia Powiązane , Uwierzytelnione .
[ Dodano: 2008-12-10, 15:15 ]
Dziwne że sam telefon nie zapytał cię o to co napisałem gdyż moja Nokia 6300 zawsze pyta jeśli paruję jakieś urządzenia czy później ma być z potwierdzeniem.Wówczas wystarczy wybrać TAK.
[ Dodano: 2008-12-10, 15:15 ]
Dziwne że sam telefon nie zapytał cię o to co napisałem gdyż moja Nokia 6300 zawsze pyta jeśli paruję jakieś urządzenia czy później ma być z potwierdzeniem.Wówczas wystarczy wybrać TAK.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jaco, te nowe nokie tak mają, że nie pytają. U mnie też co chwilę gadała. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Nie wiedziałem że mam stary telefon 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mój Samsung ma tak samo. Jak ręcznie nie dodałem do urządzeń zaufanych to nawet przy wczytywaniu zawartości katalogów w pamięci telefon krzyczałja.michal pisze:te nowe nokie tak mają, że nie pytają. U mnie też co chwilę gadała.![]()

Pozdrawiam YaHooo