internet a heyah
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet a heyah
Niedawno zrezygnawałem z usług Ery(abonament) i zamierzam przejść na telefon na kartę i zakupić nowy telefon nokia e51(po przeanalizowaniu kilku for i 50 roboczogodzinach ślęczenia przed monitorem wreszcie się zdecydowałem na ten model). Przeglądając oferty sieciwe natrafiłem na ofertę Heyah, która chwali się najtańszym Internetem, bodajże 3gr/100kb a dodatkowo niezbyt wygórowane ceny połączeń i sms-ów. Nadmienie że nie jestem biegły w tych sprawach a ze znalezieniem konkretnych informacji na forach internetowych jest z tym różnie. Ucieszyłbym się jakby znalazła się jakaś życzliwa osoba, która by mi w tym temacie wyjaśniła jak to ma się do rzeczywistości(czy to jest dobra oferta, czy inni operatorzy mają lepsze, czy w tym modelu nokii obsługa internetu jest w miarę "ludzka", do jakich technologii mamy dostęp korzystając z karty: gprs na pewno, a edge, umts itp? ). Szukam oferty z tanim połączeniem do wszystkich sieci, smsesami i w miarę tanim internetem o jak największym zasięgu(internet ma posłużyć jak będe sam poza miejscem zamieszkania jako "umilacz czasu"). A i czy doładownia się sumują czy znikają po terminie.
Na razie widze ciemność, niech ktoś zapali latarkę.
Na razie widze ciemność, niech ktoś zapali latarkę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: internet a heyah
2grsackar pisze:bodajże 3gr/100kb

Jest dość prosto. Masz w tym modelu GPRS, EDGE class 32, UMTS, HSDPA 3.6. Heyah ma jednak ograniczenie prędkości do 1Mb/s. Do normalnego korzystania z internetu wystarcza spokojnie. Kliknij link w moim podpisie i dowiesz się więcej trochę o necie w hayah.sackar pisze:czy w tym modelu nokii obsługa internetu jest w miarę "ludzka", do jakich technologii mamy dostęp korzystając z karty: gprs na pewno, a edge, umts itp?
Telefonik polecam bo sam mam. Minus taki, że bateria 2 dni trzyma, ale nie ma się co dziwić bo ma w sobie trochę tej technologi.

Cennik Heyah Równa Taryfa:sackar pisze:Szukam oferty z tanim połączeniem do wszystkich sieci, smsesami i w miarę tanim internetem o jak największym zasięgu(internet ma posłużyć jak będe sam poza miejscem zamieszkania jako "umilacz czasu"). A i czy doładownia się sumują czy znikają po terminie.
http://heyah.pl/object.php/act/dow/oid/ ... da2ef01745
Doładowania w Heyah:
http://heyah.pl/e8dd346c4f3cb3957ba14db6125e8a40
Na stronie Hayah wszystko jest.

Jeśli chodzi o rozmowy i internet to chyba oferta Heyah jest najkorzystniejsza aktualnie.
- benek81
- Stały użytkownik forum
No wiesz, to zależy...bo jak np nie dzwonisz za granicę tylko głównie na terenie Polski, to taniej masz w mobilkingu - 39 gr/min (w heyah 44 gr, a do Playa nawet 79). Jak z netem to nie wiem, mam stałke i nie zwracam uwagi na net w komórkach...Jeśli chodzi o rozmowy i internet to chyba oferta Heyah jest najkorzystniejsza aktualnie.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Stałki nie zabierzerz na wyjazd do babcibenek81 pisze:mam stałke i nie zwracam uwagi na net w komórkach...

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Gdybym rozwazal korzystanie z netu to Heyah wydaje sie najatrakcyjniejsza. Jesli chodzi o rozmowy to krol jest tylko jeden
Mobilking oferuje naprawde swietne warunki, brak durnych pakietow i innego rodzaju haczykow.
Mimo, ze patrzylem przez chwile w strone Heyah to jednak zostaje w Mobilkingu, bo mimo tego ze internet za 2gr/100kb kusi, to pamietam czasy WPmobi - wydawalo mi sie ze to niezbedne do zycia, a i tak specjalnie czesto nie korzystalem z netu w komorce. Poza tym na uczelni mam teraz darmowe wifi

Mimo, ze patrzylem przez chwile w strone Heyah to jednak zostaje w Mobilkingu, bo mimo tego ze internet za 2gr/100kb kusi, to pamietam czasy WPmobi - wydawalo mi sie ze to niezbedne do zycia, a i tak specjalnie czesto nie korzystalem z netu w komorce. Poza tym na uczelni mam teraz darmowe wifi

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wszystko zależy od preferencji użytkownika. Jak ma być telefon i modem w jednym bez przekładania kart to heyah najlepsza oferta.
- benek81
- Stały użytkownik forum
Nie jeżdżę na wakacje do babci, bo mieszka parę ulic dalej...Stałki nie zabierzerz na wyjazd do babci

No jak ktoś lubi proste, klarowne taryfy to rzeczywiście dla niego to jest optymalna oferta, chociaż pewnie są tacy, co lubią skomplikowane plany taryfowe...jak napisał ja.michał "wszystko zależy od preferencji użytkownika"Mobilking oferuje naprawde swietne warunki, brak durnych pakietow i innego rodzaju haczykow.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
benek81, bardziej chodziło mi o to z czego się korzysta i w jakiej ilości a nie o komplikowanie sobie życia.benek81 pisze:chociaż pewnie są tacy, co lubią skomplikowane plany taryfowe...jak napisał ja.michał "wszystko zależy od preferencji użytkownika"

- benek81
- Stały użytkownik forum
Heh, tzn ja nie pisałem o komplikowaniu sobie całego życiaja.michal pisze:bardziej chodziło mi o to z czego się korzysta i w jakiej ilości a nie o komplikowanie sobie życia.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
benek81, jak napisałem zależny od preferencji. Ja pakietów nie włączam i nie latam za tym. Mam teraz 45gr za min do wszystkich i już.
A pakiet minut na święta dostałem.
Inna sprawa to, że Ty mówisz o prepaidzie a ja o abonamencie.
W Heyah boli te 70coś gr za min do P4, a ja mam coraz więcej znajomych już w P4 więc Heyah nie opłacałaby mi się.
Tak czy tak kupię starter Heyah jak mi się umowa skończy w iPlusem.

Inna sprawa to, że Ty mówisz o prepaidzie a ja o abonamencie.

W Heyah boli te 70coś gr za min do P4, a ja mam coraz więcej znajomych już w P4 więc Heyah nie opłacałaby mi się.

Tak czy tak kupię starter Heyah jak mi się umowa skończy w iPlusem.
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Trzeba miec punkt odniesienia. 

-
- Guru bezprzewodowy
Wszystko zależy od sieci PTC, można poczytać tu i ówdzie.ja.michal pisze:Heyah ma jednak ograniczenie prędkości do 1Mb/s.
http://allegro.pl/search.php?string=hey ... ie&order=pja.michal pisze:Doładowania w Heyah:
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak, ale Heyah do 1Mb/s chyba jednak przycinają.marens pisze:Wszystko zależy od sieci PTC, można poczytać tu i ówdzie.
Też.marens pisze:http://allegro.pl/search....dowanie&order=p

-
1 Mb/s to trochę mało
w play mobile tez mają taki limit

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mało do ściągania większych plików, ale jako łącze mobilne do normalnego użytkowania typu www, poczta, komunikator, nawet videorozmowy czy skype wystarcza moim zdaniem spokojnie.
- krzyhu
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
krzyhu, 1.2Mb/s max pociągniesz w Playu w tym teście. Faktycznie i tak jest 980kb/s-1Mb/s.
-
- Guru bezprzewodowy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Raczej 0,02zł/Mbajtmarens pisze:Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie zapcha im sieci przy 0,20zł/Mbit

Za 20gr/128kB to nikt by nie korzystał z tej usługi

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bo jak poczytasz regulaminy i informacje na stronie heyah to jest u nich ograniczenie właśnie do 1Mb/s.marens pisze:Zastanawiam się dlaczego dalej jest to idiotyczne przycięcie do 1Mbit przez APN internet / heyah.pl
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Internet jest ( z czego co pamiętam) najtańszy w Heyah 0,02zł/Mbajt to właśnie za tak niska cenę zachęca się ludzi do używania neta w Heyah . A czy w Tak-Tak też z sieći Era jest taki limit prędkośći do 1Mb/s. ??
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
-
- Guru bezprzewodowy
Wiem bo czytałem, ale pytanie dlaczego?ja.michal pisze:Bo jak poczytasz regulaminy i informacje na stronie heyah to jest u nich ograniczenie właśnie do 1Mb/s.
Pewnie nie ma limitu, ale jest za to 7x droższy.szmitz pisze:A czy w Tak-Tak też z sieći Era jest taki limit prędkośći do 1Mb/s. ??
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W Heyah płaci się 0,02 zł/100 kB. Jeśli natomiast "lubisz" pakiety, to najtańszy internet na kartę wychodzi w mBank Mobile (100 MB za 5 zł z taktem co 1 kB).szmitz pisze:Internet jest ( z czego co pamiętam) najtańszy w Heyah 0,02zł/Mbajt
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
O właśnie, aż sam się zamotałem z tym wszystkimkszaq pisze:0,02 zł/100 kB

Swoją drogą 2gr/1MB to byłaby fajna cena.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Coś w tym stylu jest w Play Online na kartę.Jo_gurt pisze:Swoją drogą 2gr/1MB to byłaby fajna cena.

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tylko nie działa
Wyolbrzymiam oczywiście, ale mnie interesuje np. korzystanie w pociągu.

Wyolbrzymiam oczywiście, ale mnie interesuje np. korzystanie w pociągu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak.
Ja teraz z Heyah w samochodzie korzystam i chodzi bardzo fajnie.
Na EDGE lata do 25KB/s. 

-
A ile kosztuje internet za granicą w Heyah?
Bo tutaj niby 2gr za 100kB
http://www.heyah.pl/nowa-heyah_oferta-cenowa
A tutaj 0,80 gr za 100kB oddzielnie za up i download.
http://www.heyah.pl/object.php/act/dow/ ... 54b714bc15
Bo tutaj niby 2gr za 100kB
http://www.heyah.pl/nowa-heyah_oferta-cenowa
A tutaj 0,80 gr za 100kB oddzielnie za up i download.
http://www.heyah.pl/object.php/act/dow/ ... 54b714bc15