Walka z Iplusem

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

marens
Guru bezprzewodowy

Re: Walka z Iplusem

Post autor: marens »

arek_inc pisze:ODRADZAM SZCZERZE WSZYSTKIM usługi PLUS GSM.
:rotfl: :rotfl:

To, że źle działa u Ciebie nie znaczy że u mnie też działa źle.
Każda sieć, ma swoje wady/zalety i nie można napisać że u mnie nie działa to jest ble.

Jednemu będzie lepiej działała Era, drugiemu Orange, trzeciemu Plus, czwartemu Play.
My użytkownicy mamy możliwość przetestowania i wybrania.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

greenfrog pisze:Ja się zawsze zastanawiam, czemu tego info nie można zamieścić w e-BOKu :?:
Z tego co wiem to nie każdemu się zaczyna w jednakowym czasie ten okres. W Plusie np. jest kilka terminów rozpoczęcia okresu rozliczeniowego.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

YaHooo pisze:Z tego co wiem to nie każdemu się zaczyna w jednakowym czasie ten okres.
Co to ma do rzeczy ? W e-BOKu w zakładce dotyczącej poszczególnego numeru powinna być ta informacja i pełny billing, także ten dotyczący stopnia zużycia limitu netu. W Plusie ten e-BOK działa najgorzej i to prawdziwy skandal, że przez tyle lat żadnego postępu. :wsciekly:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

greenfrog pisze:Co to ma do rzeczy ?
Dokładnie. W Play działa chociaż nie wiem czy nie jest wyrównywany okres do 1 dnia miesiąca wszystkim.
greenfrog pisze:W Plusie ten e-BOK działa najgorzej i to prawdziwy skandal, że przez tyle lat żadnego postępu.
Najśmieszniejsze jest to, że kiedyś łażę po tym eBOKu i nie mogłem czegoś znaleźć i do FAQ poszedłem. W połowie kroków menu eBOK nie miało opcji z FAQ. :rotfl:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:W Play działa chociaż nie wiem czy nie jest wyrównywany okres do 1 dnia miesiąca wszystkim.
To i tak nie zmienia rzeczy raczej. Ale moim zdaniem osobistym to i tak nie potrzebne. Czy tak trudno zajrzeć na fakturę która przyszła jakiś czas temu?
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo, ale czy my o tym samym piszemy? :niepewny:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ja piszę o tym, że na stronie nie ma od kiedy do kiedy jest okres rozliczeniowy.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

No to się nie zrozumieliśmy. ;) Ja zrozumiałem, że chodzi ile GB zostało i do kiedy. Właściwie pośrednio to wyszło. W Playu mam od kiedy mam do kiedy okres rozliczeniowy w eBoku, właściwie to w Play24. :)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Cóż bywa i tak ;)

Ale faktem jest, że to by była bardzo pomocna informacja. Nie sądzę, że to jest takie trudne do zrobienia. Skoro w systemie siedzi gdzieś ta informacja o wykorzystanym limicie.

Tak jeszcze odbiegając od tematu nieco, to ostatnio do mnie nie przychodzą żadne SMS'y. Ani ten ostrzegawczy, że ileś tam zostało do końca oraz ten, że przycięli. A jak przychodzi o przycięciu to tydzień po fakcie.
arek_inc2
Początkujący użytkownik forum

Post autor: arek_inc2 »

marens pisze: :rotfl: :rotfl:
To, że źle działa u Ciebie nie znaczy że u mnie też działa źle.
Każda sieć, ma swoje wady/zalety i nie można napisać że u mnie nie działa to jest ble.
marens, nie odradzam Plusa TYLKO dlatego, że działa fatalnie. Odradzam PRZEDE WSZYSTKIM dlatego, że traktują klienta (w zasadzie to nieważne czy biznesowego, czy nie) jak zło konieczne i źródełko dojenia (kłamstwa + biurokracja + szablonowe odpowiedzi). Dla tych kilkuset złotych są w stanie całkowicie zniechęcić do siebie klienta i zrezygnować z kilku tysięcy złotych, jakie bez wątpienia wpadło by do ich kieszeni przez kolejne lata używania ich sieci. Teraz moim jedynym marzeniem jest w tej chwili doczekanie do końca wszystkich umów z tym czymś.

PS. piszę z nowego loginu, bo nie jestem w stanie zalogować się do starego po zmianie e-maila, a nikt z forum nie pomyślał o możliwości skontaktowania się z adminem/moderatorem bez rejestracji, heh.
[url=htttp://www.8p.pl]Najlepszy hosting www[/url]
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

YaHooo pisze:ostatnio do mnie nie przychodzą żadne SMS'y.
Do mnie nigdy nie przychodziły. :]
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

arek_inc2 pisze:Odradzam PRZEDE WSZYSTKIM dlatego, że traktują klienta (w zasadzie to nieważne czy biznesowego, czy nie) jak zło konieczne i źródełko dojenia (kłamstwa + biurokracja + szablonowe odpowiedzi)
Nie trudno się z tym nie zgodzić.
Miałem iPlusa na osobę z dosyć dużymi rachunkami 300-500zł.
Jednak zniechęcili mnie do siebie przez numer z iPlus75. Nowi abonenci mogą ja natomiast nie mogłem przejść, jak tak to niech spadają na drzewa.

Jeszcze gorszy nowy MixPlus pomógł mi w decyzji o podziękowaniu za współprace.
Teraz mam taniej i większy limit, w zasięgu jestem w 90% moich potrzeb. Na pozostałe 10% zostaje Heyah 50zł/3mies/200mb
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ja powiem tak przez ponad 10lat przerobilem wszystkie sieci i powiem Wam ze kazda siec traktuje bardzo czesto klientow jak idiotow niestety , czasami jednak sa wyjatki - tylko trzeba tafic na osobe kompetentna i naprawde chcaca pomoc... ja nie wieszalbym wszystkich psow na Plusie bo inne sieci takze nie sa "rozowe"... Ja w 97r. zaczynalem od Plusa i obecnie od 3lat do niego wrocilem, dostrzegam wady tego operatora ale na tle konkurencji jednak ma chyba najwiecej pozytywow... Ostatnio u mnie Plus "cyrki" wyprawia z zasiegiem nodeB postawionego przy mnie... przyz tydzien zasieg ma 200metrow by za chwile mial 600metrow, akurat mieszkam 500metrow od stacji i widze to empirycznie- raz mam zasieg pelny by za chwile nie miec go wcale ... Wyslalem zgloszenie i zobacze co zrobia... wtedy sobie juz na dobre opinie o Plusie wyrobie... Nie omieszkam tego tu napisac...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szalony pisze: tylko trzeba tafic na osobe kompetentna i naprawde chcaca pomoc
O właśnie tu masz całkowitą rację. Ja podpisując umowę w Plusie spotkałem takiego człowieka. Zatem jak dla mnie Plus ma dobrą obsługę klienta w salonach...
clf
Początkujący użytkownik forum

Post autor: clf »

Umowa z Iplusem jest tak napisana, że możemy im naskoczyć. Mnie się nawet nie chce pisać tych reklamacji, szkoda czasu i nerwów. Teraz mam też cyrki z operatorem TVsat. Ta sama klika, regulaminy i umowy pisane tak aby zabezpieczać ich interesy. :brawa:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-12-16, 21:41 ]
Poprawa literówki.
Ostatnio zmieniony 2008-12-16, 21:41 przez clf, łącznie zmieniany 1 raz.
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

szalony pisze:zaczynalem od Plusa i obecnie od 3lat do niego wrocilem, dostrzegam wady tego operatora ale na tle konkurencji jednak ma chyba najwiecej pozytywow
Fajnie jakbyś porównał wady i zalety wszystkich sieci, może w nowym wątku?
szalony

Greenfrog uwierz mi nie tak prosto jest opisac wady i zalety operatora sieci komorkowej - to nie takie proste jak 2+2 ... jest bardzo wiele czynnikow na ktore ma wplyw ocena operatora i najgorsze jest to w tym ze co dla jednego jest wazne dla innego uzytkownika nie ma znaczenia.... Naprawde jak ktos sie interesuje telefonia to sam sobie musi zrobic taki "rachunek sumienia" i odpowiedziec sobie jaki operator dla mnie jest najlepszy ... Moja ocena jest tak naprawde subiektywna i nikt powazny by sie ocena innych nie kierowal... Bo co z tego ze napisze ze Plus jest najlepszy - ma najlepszy zasieg i Iplus jest najlepszy - jak dla np Pana Zdzisia z Kobylki to nic nie znaczy bo nie ma zasiegu Plusa i u niego Iplus jest najgorszy... Prawda jest taka ze trzeba operatorow porownywac w skali mikro - tam gdzie najczesciej jestesmy jak siec pracuje i jaka ma oferte - Bo co z tego ze np w Erze bede mial najtansze minuty itp - jak nie bede mial zasiegu :hyhy: Naprawde operatorow mozna by porownywac godzinami i jak ktos sie uprze to znajdzie wady i zalety kazdego ... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szalony a jak się ma sprawa z obsługą klienta w BOK'u? Gdzie według Ciebie jest najlepiej, a gdzie najgorzej?
szalony

Co do BOK itp to fakt jak ktos cos chce wiecej niz wlaczyc jakas usluge- co dla konsultanta jest proste to zaczynaja sie schody... Powiem tak w kazdej sieci niestety pracuja osoby niekompetente i nie oszukujmy sie czesto sa laikami w sprawach gsm i poza tym co im system w komputerze pokazuje nie potrafia nic :dobani: - jesli na taka osobe trafimy z jakim nietypowym problemem to mamy "przegrane" ..., ja akurat nie moge obecnie zbyt obiektywnie sie wypowiadac bo nie mam kontaktu z "normalnym" BOKiem... Jednak z moich zeszlych obserwacji w Erze pomimo ze uwazam ta sie obecnie za "najgorsza" z wielu powodow ... ich BOa 602900 wydawalo mi sie "najlepiej" dzialajace - i chyba czas oczekiwanie na konsultanta byl a moze jest najmniejszy. Z drugiej strony choc fakt zlej obslugi w BOa lub czas oczekiwanie na polaczenie nie moze byc glownym powodem wyboru sieci wedlug mnie. Tak naprawde to moim zdaniem dla "Kowalskiego" obsluga w biurach klienta powinna miec marginalne znaczenie przy wyborze operatora , co innego klienci korporacyjni lub nie "Kowalscy" dla nich taka obsluga moze byc wazna i operatorzy maja inne procedury kontaktu dla takich klientow niz Boa,Bok itp :]
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

szalony masz rację, że BOK nie powinien być głównym wyborem operatora. Jednak czasem to jest ważna kwestia. Ja ani razu jeszcze tam nie musiałem dzwonić. Jak raz mi rachunek nie przyszedł po nowym roku to poszedłem do salonu, tam pan sprawdził czy rachunek został wystawiony i powiedział, że tak. Radził mi abym zapłacił w kasie i wszystko było ok. Zatem ja nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii, ale to i dobrze :]
robbo2k
Stały użytkownik forum

Post autor: robbo2k »

Plus to jest katastrofa mobilnego internetu i tyle.
a) najwiekszy zasieg only GPRS to jest dyskwalifikacja.

Inna argumenty to zasieg UMTS dziwny ze tak powiem. Przychana siec najwieksza liczba klientow panstwowych duzo transmisji danych
Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Post autor: norbert486 »

No plus coś cieńko ostatnio, w moim małym mieście era ma hspda pley nawet łapnę z oddali a plus edge ...kaszanka mam iplus 60 a jade na pleyonline na kartę..
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

robbo2k pisze:a) najwiekszy zasieg only GPRS to jest dyskwalifikacja.
Często lepszy GPRS Plusa niż pseudo EDGE Orange :]
ODPOWIEDZ