No tak, ale prowadzenie konta 0zł więc mi to rybka. Ubezpieczenie samochodu też mam tanie (OC i NNW). 62zł miesięcznie tylko a w Liberty chcieli miesięcznie za OC+NNW ode mnie ponad 400zł.
[ Dodano: 2008-12-17, 20:27 ] bob, co za bank, że nie mają kart wirtualnych? Może załóż poprostu w tym swoim banku konto dewizowe z kartą płatniczą dewizową?
ja.michal pisze:Liberty chcieli miesięcznie za OC+NNW ode mnie ponad 400zł.
Miesięcznie????
ja.michal pisze:co za bank, że nie mają kart wirtualnych?
Ja też mam konto w jednym z najwiekszych bankow u nas i też chyba coś z tym musze zrobić, bo nawet za przelewy internetowe 50gr za jeden biorą, a do płacenia w necie zaproponowali mi karte kredytową, z niskim limitem i zabezpieczniem w postaci lokaty rownej limitowi, którą musiałbym zdeponować
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal, zaglądnąłem do tej transakcji i przesadziłem z tym przelicznikiem bo te 80 zł to z przesyłką było czyli przelicznik był niekorzystny na jakieś 30 zł.
Aha to jeszcze mi powiedz jak będzie w przypadku kupowania w funtach bo wydaje mi się, że tu dalej będzie niekorzystnie.
Kartę masz albo w Euro, albo w USD. Jak kupisz w PLN to niema przewalutowania bo kartę ładuje się w zł z konta. Jak płacisz w walutach w których są karty to masz po prostu z USB/Euro na złotówki. Jak płacisz w funtach lub innej walucie to masz drogę ta waluta - USB/Euro - złotówki. Czasami wychodzi taż, że może wyjść taniej bo kurs funt dolar jest lepszy. Przy kwotach jak ja kupowałem w funtach i płaciłem kartą w Euro to kilkadziesiąt groszy może wyszło. To zależy też od kursu w czasie zdjęcia blokady. Może być sytuacja, że jak kupujesz to kurs jest 3.50 a jak zdejmują blokadę z karty np po 7 dniach to jest 3.45. Oczywiście czasem i na niekorzyść działa.
ja.michal pisze:to masz drogę ta waluta - USB/Euro - złotówki.
Ale cała ta droga jest przez bank wyliczana czy może PayPal weźmie dolary/euro i według swojego kursu przeliczy na funty bo cena w funtach była a mbank przeliczy na złotówki pobrane dolary/euro?
Napisz coś jeszcze o limitach dziennych i miesięcznych.
RACHUNEK do którego wydawana jest KARTA: eKONTO, izzyKONTO;
Funkcje KARTY: płatności w internecie, korespondencyjne i przez telefon;
Okres ważności KARTY: 5 lat,
Waluta: PLN,
Maksymalny osobisty limit ładowania KARTY: 10 000 PLN,
Maksymalne podwyższenie limitu: 20 000 PLN,
Autoryzacja transakcji: w oparciu o załadowane na KARCIE środki oraz w ramach ustalanych przez posiadacza aktualnych limitów zakupów dziennych i miesięcznych, kwotowych i ilościowych.
Aha czyli codziennie mogę kupić jeden przedmiot do wartości 20 000 zł jeśli takie limity ustalę bo codziennie dajmy na to będę ładował tą maksymalną kwotą kartę?
bob pisze:Aha czyli codziennie mogę kupić jeden przedmiot do wartości 20 000 zł jeśli takie limity ustalę?
Niet. To jest ile można jednorazowo załadować na kartę.
Np.
Ładujesz 20 000 i płacisz 20 000 za X rzecz. Potem ładujesz np. 2 000 i płacisz za Y rzecz. Transakcje masz do limitu karty czyli np. do salda na rachunku. Załadowanie a limit dzienny to co innego.