Internet- Poznań os. Kopernika

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koltic
Początkujący użytkownik forum

Internet- Poznań os. Kopernika

Post autor: koltic »

Witam wszystkich.
Szukam dostawców lub usługodawców internetu w Poznaniu na osiedlu Kopernika. Interesuje mnie połączenie przez laptop, a w internecie szukałem i nic nie mogę znaleźć. Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc?? Bardzo proszę.
"Jestem który jestem"
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Internet- Poznań os. Kopernika

Post autor: YaHooo »

koltic pisze:Interesuje mnie połączenie przez laptop
Czyli takie bezprzewodowe? Bo generalnie internet na laptop to się nie różni niczym od takiego do komputera stacjonarnego. Jak chcesz mieć bez kabelka to stawiasz router wi-fi który Ci rozsyła internet po domu i koniec. A jak chcesz mieć internet poza domem to pozostaje Ci jedynie internet komórkowy.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
koltic

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Internet poza domem, gdyż wynajmuję pokój na os. Kopernika w Poznaniu i nie wiem skąd tam mógłbym wziąć neta. Jest opcja kablówka- niestety odpada na okoliczności. Myślałem, że ktoś świadczy usługi na tym osiedlu. Internet iPlus- ok, ale on niestety nie jest tani, a chodziło mi na tanim połączeniu z siecią. także nie ma mowy o zamontowaniu na zewnątrz anteny AP. Może zna ktoś osoby, które zarządzają sieciami bezprzewodowymi na tymże osiedlu??
"Jestem który jestem"
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Może zna ktoś osoby, które zarządzają sieciami bezprzewodowymi na tymże osiedlu??
Zainstaluj NetStumbler i jak masz jakąś kartę radiową nawet na USB przeskanuj eter. Sprawdź czy coś znajdzie i jak będzie jakaś sieć spróbuj namierzyć właściciela.
Awatar użytkownika
koltic

Dzięki bardzo <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> spróbuję
:)
"Jestem który jestem"
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

koltic pisze: Internet iPlus- ok, ale on niestety nie jest tani, a chodziło mi na tanim połączeniu z siecią
No to w tej chwili najtańszy jest Play. Ewentualnie jak mało używasz internetu i wystarczy Ci 2GB na miesiąc to możesz mieć Playa w pre-paidzie za 30zł na 28 dni. Albo 4GB za 50 zł na 56 dni.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ