Na Youtube to chyba nie nonstopAdiosAmigos pisze:Ja nonstop jestem na gg, youtube itp

Moderator: Moderatorzy
Na Youtube to chyba nie nonstopAdiosAmigos pisze:Ja nonstop jestem na gg, youtube itp
Nonstop to nie ale dość długo, zawsze dostaje jakiegos linka od kumpli, no i pozniej klikam dalej i dalej i tak schodzi troche czasu na youtubie:)Patryk_ pisze:Na Youtube to chyba nie nonstop
32 kb/spgoral pisze:A jaki jest transfer po wykorzystaniu limitu?
Nie.pgoral pisze:PS. Można też wziąć firmowy 10GB - wtedy odnowienie kosztuje 0 zł.
Kod: Zaznacz cały
* Usługa NON-STOP za 1 PLN
Wyłącznie dla klientów biznesowych w taryfie 10 GB usługa NON-STOP w promocyjnej cenie 1 zł. Jeżeli wykorzystałeś swój limit na transfer danych, teraz możesz go przywrócić za 1 zł aż 3 razy w trakcie trwania promocji! Sprawdź warunki promocji i korzystaj z Internetu NON-STOP.
Plus ma około 10mln klientów a Play może do 2mln dobija. Mniej obciążone BTSy mają a właściwie całą infrastrukturę. Do tego jeszcze "obcinają" do 1Mb/s dzięki czemu lepiej zarządzają zasobami, a nie jak u innych, kto pierwszy i bliżej ten lepszy.pgoral pisze:Swoją drogą dziwna rzecz - ten sam modem, kilka lokalizacji, i wszędzie w Plus pingi około 300 ms na UMTS, a w Play około 110 ms.
Podobno główne łącza szkieletowe wszystkich opów na razie dają radę.DJ1910 pisze:A prawde znają tylko Ci co zajmuja sie tymi sprawami pracując konkretnie dla opów.
To by było nie głupie myślenie, zapewne w przypadku wielkiej trójcy te kontrolery najnowsze już nie są, i pewnie tam gdzie nie są one upgradowane są duże kłopoty. Lub z oszczednosci jedna sztuka obsługuje za dużo BTSów, NodeB.Patryk_ pisze:Podobno główne łącza szkieletowe wszystkich opów na razie dają radę.DJ1910 pisze:[...]
Problem jest za to z linkami BTS (nodeB) > BSC (RNC) - te się zapychają.
Proporcjonalnie tyle ile zostało do końca okresu rozliczeniowego.pgoral pisze:Tyle co w każdym czy też proporcjonalnie do dni ile zostało do końca miesiąca?
Z tego co czytałem to rozmowy głosowe są zablokowane, ale jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.pgoral pisze:I czy z tej karty da się jakoś zadzwonić albo na nią dzwonić?
Nie mylisz.YaHooo pisze:Z tego co czytałem to rozmowy głosowe są zablokowane, ale jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
Czyli jak mam abonament 10GB to jak zawarłem w połowie miesiąca to jak mi licznik na stronie dojdzie do 5 to zwolni?YaHooo pisze:Tyle co w każdym czy też proporcjonalnie do dni ile zostało do końca miesiąca?
Proporcjonalnie tyle ile zostało do końca okresu rozliczeniowego.
Prawdopodobnie.pgoral pisze:Czyli jak mam abonament 10GB to jak zawarłem w połowie miesiąca to jak mi licznik na stronie dojdzie do 5 to zwolni?
No i jestpgoral pisze:W sumie i tak strasznie dużo. Po używaniu iPlusa to wydaje się ogromna ilość.![]()
Można bez problemu.Darecky pisze:Mam pytanko, czy można korzystać z Play Online na kartę w miejscu, w którym oficjalnie nie ma zasięgu 3G Playa ( tj. na mapce) a tak naprawdę jest ??
Oj mi chyba będzie wiele GB co miesiąc przepadałotemp333 pisze:No i jestMi przepadlo 1,5GB w tym miesiacu, no ale lepsze to niz by zabraklo 7,5
I tu mam taką ciekawostkę, bo na starterze ich prepaida jest wyraźnie napisane żeby doładować konto można:ja.michal pisze:W Play Online na kartę można odbiera smsy, nie da się wysyłać i robi połączeń głosowych.
Może to ktoś wyjaśnić?Karty zdrapki - takie same jak dla telefony na kartę w Play, dostępne w SALONACH PLAY, SIECIACH SUPERMARKETÓW, KIOSKACH I SKLEPACH SPOŻYWCZYCH. Uzyskany 14-cyfrowy kod wyślij SMS-em na BEZPŁATNY numer 100 (z aplikacji, przez którą łączysz się z Internetem).
USSD działają. Podobnie jak sprawdzanie stanu MB *155#YaHooo pisze:Może to ktoś wyjaśnić?
Raczej się nie pomylili, w końcu jak któs kupi prepaida z modemem (nie ma telefonu bez lub z simlockiem play) to w jaki sposob ma konto doładować, USSD to tylko w TNI jest.YaHooo pisze:Może to i faktycznie wysyłanie USSD. Więc źle napisali na starterze.
Raczej nie.slobodan pisze:Da sie jakos , bez apliakcji ?
Ehh, to czego na prepaidzie piszą, że SMSja.michal pisze:YaHooo, idzie po USSD.![]()
Jak masz dial-up to wystarczy włączyć tylko Top NetInfo i odebrać SMSslobodan pisze:skoro nie lacze sie przez aplikacje a zrobilem sobie Dial-up ?
Chyba, że się zna komendy AT do odczytywania SMS'ówja.michal pisze:Raczej nie.