HTC G1 a Internet np. w play, iplus, blueconnect

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
l.lap
Początkujący użytkownik forum

HTC G1 a Internet np. w play, iplus, blueconnect

Post autor: l.lap »

Witam,

Koledzy podzielcie się wiedzą. Widzę, że telefon HTC G1 posiada standard komunikacji hsdpa, edge. Zatem może służyć jako modem dla intenet w play, iPlusa, blueconnect, czy to prawda ?

Interesuje mnie korzystanie z sieci intenet przez ten telefon, i zakladam, że będę chciał mieć duży limit transferu.

No i pytanie, czy mogę korzystać z np. z blueconnect w tym telefonie tak jakby to on zapewniał internet dla mojego telefonu (nie laptopa) ? Chciałbym odbierać telefony i smsować normalnie i korzystać z szybkiego i tanszego internetu na telefonie, czy to możliwe ?

Czy iPhone korzysta z czegoś takiego ? Jak to jest z rachunkami za internet, są wysokie w przypadku iPhone ?

pozdrawiam,
l.lap
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: HTC G1 a Internet np. w play, iplus, blueconnect

Post autor: zDaleKi »

l.lap pisze:Widzę, że telefon HTC G1 posiada standard komunikacji hsdpa, edge. Zatem może służyć jako modem dla internet w play, iPlusa, blueconnect, czy to prawda ?
Teoretycznie powinien to umożliwić. Ale jak wiemy HTC G1 oparty jest o Google Android czyli jeszcze mało znany system dlatego ciężko coś tu na 100% powiedzieć.
Sprawdź, czy na ten temat nic nie napisano tu: >KLIK<
l.lap pisze:No i pytanie, czy mogę korzystać z np. z blueconnect w tym telefonie tak jakby to on zapewniał internet dla mojego telefonu
To już jest standardem, dlatego nie wyobrażam sobie aby mogło tego nie być.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: HTC G1 a Internet np. w play, iplus, blueconnect

Post autor: YaHooo »

l.lap pisze:Jak to jest z rachunkami za internet, są wysokie w przypadku iPhone ?
Rachunek za internet nie zależy od tego na czym z niego korzystasz. Jak masz wykupiony np. pakiet iPlus 60 to jeżeli korzystasz z niego na telefonie/komputerze poprzez transmisję GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA to płacisz tylko te 60 zł. U innych operatorów jest tak samo. No chyba, że połączysz się po CDS ale to mało prawdopodobne, to trzeba znać odpowiedni numer. W takim przypadku połączenie jest naliczane poza abonamentem.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ