Play był i znikł.
Moderator: Moderatorzy
- balbina1
- Stały użytkownik forum
Play był i znikł.
Witam. Jak w temacie. W mojej miejscowości, tj. Łapy woj. Podlaskie jeszcze 3 miesiące temu na mapce był zasięg playa 3G (sam widziałem). Teraz go nie ma. Dzwoniłem na infolinie a paniusia twierdzi mi z uporem maniaka że tego zasięgu nigdy nie było. O co w tym chodzi? Na stronie BTsearch też jest, w wykazie uke też jest 

Pozdrawiam 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Play był i znikł.
Znikł pewnie tylko z mapy, bo fizycznie jest, tylko że im może nadajniki nie wyrabiają to usuneli z mapy. Trzeba wziąć telefon 3g i empirycznie sprawdzić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Pewnie mają jakieś problemy z wyjściem na świat i temu oficjalnie już go nie ma. Bo jak jest na mapce to musi działać np. Play Online na kartę. A tak może, ale nie musi. Pewnie jak rozwiążą kłopoty to wróci już na stałe zasięg na mapkę.krystianb pisze:Znikł pewnie tylko z mapy
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Według ich pracowników Play nie ma nigdzie internetu.balbina1 pisze:Dzwoniłem na infolinie a paniusia twierdzi mi z uporem maniaka że tego zasięgu nigdy nie było. O co w tym chodzi? Na stronie BTsearch też jest, w wykazie uke też jest

- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
witam mam podobny problem tylko z orange ,normalnie to nie mogeę się zalogować do bts-a 3g a ostatnio odkryłem ze jak wejdę na to górkę 20m od domu i położe tel po jakis 10 min telefon ma zasięg 3 g 2-3kreski na 5 ,normalnie mogę dzwonić do btsa mam 12 km z widocznością ooptyczną
a jak wezmę wysukiwanie wybiorę orange 3g to bedzie się łączyło i łaczyło i guzik wybiera stacje z 3 km ![:]](./images/smilies/splash.gif)

![:]](./images/smilies/splash.gif)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Temu, że jest widoczność optyczna.tomok7 pisze:normalnie mogę dzwonić do btsa mam 12 km z widocznością ooptyczną
Bo ta stacja ma o wiele silniejszy sygnał niż ta bardziej odległa od Ciebie.tomok7 pisze:bedzie się łączyło i łaczyło i guzik wybiera stacje z 3 km
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Zabawna sytuacja. Nie dziwi Was, że to Polska i takie sytuacje to normalka w tym kraju?
- balbina1
- Stały użytkownik forum
Play w Łapach znowu jest( Oczywiście na ich mapce). Ciekawe czy na stałe
?

Pozdrawiam 

- neopl
- Stały użytkownik forum
A ja mam pytanie troche z innej beczki czy mozna okreslic dopiero postawiony BTS z czego jest??
- Blido
- Guru bezprzewodowy
W sensie jakiego operatora? Owszem, można poszukać na spisie UKE: http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=textneopl pisze:czy mozna okreslic dopiero postawiony BTS z czego jest??
Chyba że operator się pospieszył i postawił BTS zanim jeszcze otrzymał zezwolenie, ale w przypadku nowych masztów rzadko to się zdarza. Taka sytuacja zdarza się zwykle kiedy operator montuje nowy BTS/NodeB na juz istniejącym maszcie.