Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.
Witam. Tak jak w temacie, mógłby mi ktoś łopatologicznie wyjasnić krok po kroku co i gdzie mam zrobić, ponieważ nie mam pojęcia jak podzielić internet między mój komputer stacjonarny a laptop. Ruter jest skonfigurowany i działa pieknie, ale z tym internetem na dwa kompy o wiele gorzej... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś łaskawie to opisał... mój router - linksys wag200g.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.
Jest w FAQ, patrz mój podpis o podziale łącza.Kikut pisze:Ruter jest skonfigurowany i działa pieknie, ale z tym internetem na dwa kompy o wiele gorzej...
W skrócie polecam to: > Konfiguracja routerów do podziału łącza internetowego dla komputerów podłączonych za pomocą kabla (ethernetowa skrętka) i bezprzewodowo (WiFi) <
i to: > Jak najprościej skonfigurować router do podziału łącza internetowego <
Swoją drogą jeżeli router masz skonfigurowany i włączone DHCP to co ma nie działać na kompach?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dalej nie działa, robię wszystko zgodnie z tymi poradnikami i nie dziala... Móglby ktoś napisać poradnik do tego właśnie rutera?
- wojteks
- *** Administrator ***
Daj tu wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all z komputera który ma internet i z tego który nie ma internetu a jest podłączony do routeraKikut pisze:Móglby ktoś napisać poradnik do tego właśnie rutera
Nie pomagam na PW!