Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kikut
Początkujący użytkownik forum

Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.

Post autor: Kikut »

Witam. Tak jak w temacie, mógłby mi ktoś łopatologicznie wyjasnić krok po kroku co i gdzie mam zrobić, ponieważ nie mam pojęcia jak podzielić internet między mój komputer stacjonarny a laptop. Ruter jest skonfigurowany i działa pieknie, ale z tym internetem na dwa kompy o wiele gorzej... Byłbym wdzięczny gdyby ktoś łaskawie to opisał... mój router - linksys wag200g.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Podział internetu w neostradzie na dwa komputery.

Post autor: zDaleKi »

Kikut pisze:Ruter jest skonfigurowany i działa pieknie, ale z tym internetem na dwa kompy o wiele gorzej...
Jest w FAQ, patrz mój podpis o podziale łącza.

W skrócie polecam to: > Konfiguracja routerów do podziału łącza internetowego dla komputerów podłączonych za pomocą kabla (ethernetowa skrętka) i bezprzewodowo (WiFi) <
i to: > Jak najprościej skonfigurować router do podziału łącza internetowego <

Swoją drogą jeżeli router masz skonfigurowany i włączone DHCP to co ma nie działać na kompach? :roll: Chyba, że masz zabezpieczenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119029#119029" target="_blank">»TTL«</a> lub inne.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Kikut
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kikut »

Dalej nie działa, robię wszystko zgodnie z tymi poradnikami i nie dziala... Móglby ktoś napisać poradnik do tego właśnie rutera?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Kikut pisze:Móglby ktoś napisać poradnik do tego właśnie rutera
Daj tu wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> /all z komputera który ma internet i z tego który nie ma internetu a jest podłączony do routera
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ